Hoorzitting ontwerp inpassingsplan N315 Haaksbergseweg-N18

Algemeen

BERKELLAND - Voordat Provinciale Staten een besluit nemen over het voorstel van Gedeputeerde Staten om een inpassingsplan voor N315 Haaksbergseweg-N18voor vast te stellen, willen ze hierover een hoorzitting houden op 10 oktober 2018.

Inpassingsplan
Het ontwerp inpassingsplan maakt de 3de fase van de reconstructie van de N315 mogelijk. Het gebied waar het plan over gaat is in de gemeente Berkelland in de Achterhoek en strekt zich uit vanaf de kom van Neede richting de aansluiting van de N315 op de N18. Het plan voorziet in het verbreden van de weg en de aanleg van een rotonde. Daarnaast maakt het plan op verzoek van de Gasunie een nieuwe ligging van de aanwezige gasleiding mogelijk. Deze veranderingen aan de N315 passen niet binnen het geldende bestemmingsplan. Met een inpassingsplan wordt voorzien in de juiste juridisch-planologische kaders.

Zienswijzen
Eerder al konden mensen reageren op het ontwerp inpassingsplan. Gedeputeerde Staten (GS) hebben van 11 indieners schriftelijke zienswijzen ontvangen. De zienswijzen gaan bijvoorbeeld over zorgen om toename geluidhinder, de effecten op de luchtkwaliteit en inkijk van voorbijgaand verkeer.

Uitnodiging hoorzitting
De hoorzitting over het inpassingsplan N315 Haaksbergseweg is op 10 oktober 2018 om 19.00 uur in Café Van Otten, Pastoor van Everdingenstraat 33 in Rietmolen. Wie zijn/haar mening wil geven, kan tot uiterlijk 8 oktober 12:00 uur spreektijd aanvragen via griffie@gelderland.nl.
De inpassingsplannen en overige informatie zijn beschikbaar via: https://www.gelderland.nl/N315-Haaksbergseweg-Neede-N18.

BOC overlegt, Provinciale Staten besluiten
De commissie Bereikbaarheid Openbaar vervoer en Cultuur (BOC) bespreekt de plannen met GS op 17 oktober, vanaf 13:30 uur. Provinciale Staten besluiten op 14 november over het inpassingsplan. Vanaf de publieke tribune kunnen belangstellenden bij beide vergaderingen de discussie bijwonen in het Huis der Provincie, markt 11 in Arnhem. Ook zijn beide vergaderingen te volgen via www.gelderland.nl/statenlive.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant