Comt Nu Met Sangh tijdens de Berkellandkorendag 2016. Foto: PR
Comt Nu Met Sangh tijdens de Berkellandkorendag 2016. Foto: PR

Berkellandkorendag in vier kerken

Algemeen

BERKELLAND - Zaterdag 29 september is het Berkellandkorendag. Dit tweejaarlijkse evenement wordt al weer voor de vierde keer georganiseerd door het Eibergs Mannenkoor. In totaal zingen veertien koren die dag op vier verschillende locaties: Grote Kerk Neede, Oude Mattheüs Eibergen, Joriskerk Borculo en de vernieuwde Dorpskerk in Ruurlo. Zij geven in totaal 27 concerten. Op elke locatie brengen zes of zeven koren tussen half twee en vijf uur delen van hun repertoire ten gehore. De toegang is gratis. Bij de uitgang staat een bus voor een vrije gift.

Het Eibergs Mannenkoor wil met deze korendag de koorzang onder de aandacht brengen en laten zien dat er in Berkelland koren zijn met een veelheid aan liederen en genres. Voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot koorzang is het juiste repertoire binnen handbereik.

De Berkelandse koren kijken reikhalzend uit naar het optreden in de vernieuwde Dorpskerk in Ruurlo. Koren uit de andere kernen van Berkelland kunnen zo kennis maken met deze nieuwe omgeving. Achtereenvolgens zullen Animo, Eibergs Mannenkoor, Akkoord, Timeless, Tranen met Tuiten, Christelijk koor Jubilate en het Mannenkoor Leedvermaak diverse muziekgenres ten gehore brengen.

De Berkelzangers treden voor het eerst op tijdens de Berkellandkorendag. Zij bijten het spits af in de Joriskerk in Borculo. Zij treden op met instrumentale ondersteuning wat veel voorbereiding vergt. Daarom gaat het geplande optreden in Eibergen niet door.

De Berkellandkorendag is op zaterdag 29 september tussen 13.30 en 17.00 uur, in de Grote Kerk Neede, Oude Mattheüs Eibergen, Joriskerk Borculo, Dorpskerk Ruurlo. Alle kerken liggen in het centrum van de kern.


berkellandkorendag.eibergsmannenkoor.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant