De survivalsporters met hun 'Rondje Beltrum' . Foto: PR
De survivalsporters met hun 'Rondje Beltrum' . Foto: PR

Het 'Rondje Beltrum' hangt

EIBERGEN/BELTRUM - Trainings- en Buitensportcentrum De Voshaar in Eibergen is een survivalrunhindernis rijker. Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) bouwde afgelopen zaterdag een even fraaie als lastige hindernis op het trainingscentrum. Een cadeau van de survivalrunners uit Beltrum ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van De Voshaar.

Op De Voshaar is het deze zaterdagmorgen een komen en gaan van sportmensen. Echter de survivalrunners uit Beltrum komen dit keer niet om te trainen. "We gaan een survival hindernis ophangen", zegt Mark Ribbers, voorzitter van SSB. "Afgelopen jaar bestond De Voshaar veertig jaar en beloofden wij Raoul Kluivers en Margot iets speciaals. Nou en die belofte gaan we vanmorgen inlossen."
De Survivalrun Beltrum en De Voshaar zijn al ruim 30 jaar met elkaar verbonden. Immers, hier liepen de eerste survivalrunners hun rondjes en leerden ze elkaar de kneepjes van het vak. Deze morgen traint de jeugd van Eibergen op het Sportcentrum, terwijl de mannen uit Beltrum er hun cadeau tussen de bomen knopen. "De hindernis heet 'Rondje Beltrum' omdat deze hindernis continu doorloopt en het gemaakt is door Beltrumse survivalrunners", legt Mark Ribbers uit. "We hopen dat het in de smaak valt." Raoul Kluivers onderbreekt zijn werkzaamheden en komt kijken. Zijn gezicht spreekt boekdelen. "Gaaf mannen. Dat vind ik super tof. Daar kunnen ze de komende maanden mooi op oefenen. Beltrum zit er aan te komen en ik ben blij dat ik sponsor ben van zo'n club. Op 6 januari gaat het weer gebeuren maar ik heb nu alweer zin in."

Meer berichten