De crew van de muziekvideo in Schotland met tweede van rechts Marieta. Foto: JaJa Filmproductions
De crew van de muziekvideo in Schotland met tweede van rechts Marieta. Foto: JaJa Filmproductions

Muziekvideo Needse regisseur Marieta Landkroon in de prijzen

NEEDE - De muziekvideo Do not sing to me, my beauty van de uit Neede afkomstige regisseur Marieta Landkroon is bij het filmfestival Queen Palm International Film Festival in Palm Springs, Verenigde Staten, in de prijzen gevallen. De muziekvideo won de 'Bronze Award' voor beste cinematografie en kreeg een 'Honorable Mention' voor beste regie in de categorie muziekvideo.

Do not sing to me, my beauty ging in september in première tijdens het gerenommeerde festival Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam. Tijdens het Queen Palm International Film Festival kon de muziekvideo rekenen op sterke concurrentie van onder meer Novo Amor (Birthplace) en de bekende Finse band The Rasmus (Wonderman). Marieta Landkroon is daarom bijzonder trots op het eerste succes dat zij met de muziekvideo heeft bereikt. "Gedurende 2,5 jaar hebben we hard gewerkt om de muziekvideo te realiseren. De erkenning van het Queen Palm International Film Festival is een beloning voor het hele team."

De muziekvideo Do not sing to me, my beauty is het regiedebuut van Marieta Landkroon. Thomas Beijer verzorgde het arrangement van de muziek en Laetitia Gerards zong het lied, van de befaamde Russische componist Sergei Rachmaninoff, in. Voor de realisatie van de unieke muziekvideo werd gefilmd aan de oostkust van Schotland en in de onderwaterstudio in Halfweg. De betrokkenen willen met de video klassieke muziek laagdrempeliger maken en de waardering ervoor te vergroten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden