Ingespannen aan de slag met programmeren. Foto: Martijn Bos
Ingespannen aan de slag met programmeren. Foto: Martijn Bos

Code-uur op de Triviant

NEEDE - Op vrijdagochtend 12 oktober stond programmeren centraal in vso 3 van vso zml de Triviant in Neede. Er was een 'code-uur' ingepland. Gastdocent Ruben Bussink werd aan het begin van de dag op de Triviant verwelkomd. Na een kennismaking met de leerlingen heeft Ruben verteld over zijn dagelijkse werk en hoe programmeren hier een belangrijke rol in speelt. Vervolgens zijn de vso3-leerlingen op het computereiland in de centrale hal aan het werk gegaan met een praktijkopdracht in Scratch. Scratch is een website waarmee kinderen hun eigen online spelletjes kunnen maken.

Met behulp van het digibord heeft Ruben laten zien hoe Scratch werkt. Opdracht voor de leerlingen was vervolgens om een doolhof te ontwerpen. In tweetallen hebben de leerlingen een eigen doolhof-spel ontworpen en geprogrammeerd. Natuurlijk is het spel ook uitgeprobeerd.

Programmeren wordt gezien als onderdeel van ict-vaardigheden. Op de Triviant worden computerlessen aangeboden. Ook programmeren wordt hierbij behandeld. De komst van gastdocent Ruben zorgde voor erg veel enthousiasme bij de leerlingen. De interesse in programmeren is hiermee weer aangewakkerd.

Code-Uur is een initiatief van Stichting Future NL. Op basis van de geslaagde eerste ervaring van de Triviant met Code-Uur is besloten om ook komend cursusjaar weer een Code-Uur op de Triviant te gaan in te plannen.

Meer berichten