Anneke Nijland-Bennink en Arjan Nijland. Foto: PR
Anneke Nijland-Bennink en Arjan Nijland. Foto: PR (Foto: )

45 jaar Bennink Adviseurs en makelaardij

EIBERGEN - Ongetwijfeld zullen Eibergenaren direct het opvallende logo met het groene klavertje 4 herkennen, al was het alleen maar van de borden 'Te Koop' die her en der in het dorp staan. Het zegt ongetwijfeld iets over een 'gelukkige' klantrelatie die bij Bennink zeer hoog in het vaandel staat. Niet voor niets viert het bedrijf dit jaar haar 45-jarig bestaan. Wie de eigenaren Anneke Nijland-Bennink en Arjan Nijland spreekt, ziet twee gedreven ondernemers die hun passie volgen. Hun succes bewijst eens te meer dat direct klantencontact nog altijd gewaardeerd wordt. Saillant detail is dat de allereerste medewerker van vader Wim nog steeds in het bedrijf werkzaam is.

Annekes vader Wim Bennink begon in 1973 met zijn assurantie- en belastingadvieskantoor voor particulieren en stapelde weldra de dossiers in een slaapkamer op aan de Vogelenzangstraat 28. Toen hij in 1974 ook de slaapkamer van zoonlief dreigde in te nemen, werd het zijn vrouw te gortig. Ze besloten tot de eerste nieuwbouw. Het werd de Herman ten Catestraat, woonhuis en aangrenzend kantoor.

'Je zag wel de panty's voorbijkomen, maar niet wie ze aan had'

Zes jaar later werd ook dit pand te klein en werd er uitgebreid. De uitbreiding van het pand moest onder het maaiveld gebouwd worden in verband met de vergunning. Ofwel, zoals Anneke aangeeft: "Je zag wel de panty's voorbijkomen, maar niet wie ze aan had". Het bedrijf groeide verder en besloot terug te keren naar de Vogelenzangstraat. Op 9 oktober 1998 werd het nieuwbouwpand geopend op nummer 1 en het bedrijf zou daar niet meer weggaan. Inmiddels was Anneke de rechterhand van haar vader geworden. Al voor en tijdens haar studie aan de MEAO tikte ze de particuliere belastingaangiftes uit. Na haar opleiding in 1985 werd ze de secretaresse van haar vader en later verzorgde ze zelfstandig de aangiftes. Uiteindelijk wilde Anneke het administratieve vak niet uitoefenen. Haar hart lag meer bij de organisatie en de mensen die er werken.

In 1987 trouwde ze met Arjan Nijland. Het was de 'voorbode' van een nieuwe loot aan de financiële dienstverleningsstam, de makelaardij. Arjan kwam in de zaak als assurantie- en hypotheekadviseur en studeerde voor makelaar. Begin 2000 namen Anneke en Arjan de zaak van vader Wim over. "De overname was een bijzonder moment", aldus Anneke. "Tot dat moment was ik gewoon medewerker en collega, maar nu werd ik eigenaar en hun werkgever. Ik was ook nog eens jong en een vrouw en moest me dus waarmaken, wat ik in het begin best lastig vond. Wat me denk ik zeer geholpen heeft, is mijn interesse in de mens en zijn talent. Ik was onder mijn vader al verantwoordelijk voor het P & O gedeelte van het bedrijf en ben dat altijd blijven doen. De verschillende vormen van financiële dienstverlening die we inmiddels hadden, brachten me het inzicht dat er ook verschillende type mensen werkten. Een assurantiebemiddelaar bijvoorbeeld is een ander type mens dan iemand die op de financiële administratie werkt. Hoewel Arjan de assurantie en makelaardij onder zijn hoede had, hebben we toen afgesproken dat ik de personele leiding overnam en hij zich verder met de inhoudelijk kant van de zaak bemoeide. We vormen zo een team gebaseerd op onze natuurlijke competenties en daar gaat het om."

'Wij zitten langer in de zaak dan mijn vader hem gehad heeft'

"Doordat we ingrijpende beslissingen samen durven te nemen, zijn we de crisis ook goed doorgekomen. Natuurlijk was het een lastige tijd, maar we hebben gedaan wat nodig was en zijn er sterker uitgekomen. Mijn vader heeft het bedrijf in 2003 verlaten en inmiddels werken wij al langer in de zaak dan mijn vader hem had. Maar het verveelt nog geen dag. Ik krijg enorm veel energie van het werken met mensen, mits ze wel op de juiste plek zitten."

'Annenij voor inzicht'
Haar interesse in de mens leidde in 2014 tot een opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) met als basis de talentscan. De vervolg studie ME4all consultant geeft inzicht in wie iemand is en waar zijn talenten liggen. Iedere nieuwe medewerker wordt door haar getest en zo stelt Anneke fijne teams samen waarin goed wordt samengewerkt en een ieder zoveel mogelijk vanuit zijn of haar talent werkt. Hierdoor ontstaat meer plezier in het werk en komt dit ten goede aan de sfeer en continuïteit van het kantoor. Inmiddels heeft Anneke een nieuw bedrijf opgericht, 'Annenij voor inzicht'.

Arjan zit 25 jaar in het makelaarsvak en kreeg onlangs van de NVM een 'stafje' uitgereikt. De makelaardij is volgens hem een branche waarvan, net als bij voetbal, iedere Nederlander verstand heeft. Hij relativeert de hausse die er heerst en gaat volgens eigen visie te werk. "We zijn uitsluitend in Eibergen werkzaam als makelaar. Als makelaar moet je verstand hebben van de woonplaats waarin je werkt. Ik ben ook van mening dat de landelijke trends hier geen invloed hebben. We zijn geen Amsterdam en de gemiddelde huizenprijs landelijk gezien geldt niet hier. Dat gemiddelde zegt bijvoorbeeld niets over de samenstelling van het huizenaanbod. Bovendien gaat niet ieder huis in Eibergen boven de vraagprijs weg. Natuurlijk zie je wel een opleving, maar dan hebben we het over aantallen en niet over exorbitant gestegen prijzen. Belangrijk is dat je als makelaar meebeweegt, maar niet ten koste van alles."

Bennink Advies telt zeventien medewerkers en is geheel onafhankelijk. De kracht van het bedrijf is integrale financiële dienstverlening met een sterke focus op het klantencontact. Het kent vier aparte afdelingen, administratie en belastingadvies, assurantiën en hypotheken, financiële architecten en makelaardij, maar de samenwerking ertussen werkt versterkend. Ongetwijfeld is dit mede te danken aan Annenij voor inzicht.


www.bennink.nl

annenijvoorinzicht.nl

Meer berichten