De cheque wordt door één van de leerlingen overhandigd. Foto: PR
De cheque wordt door één van de leerlingen overhandigd. Foto: PR (Foto: )

Alfrinkschool loopt voor kinderen van de voedselbank

NEEDE - Ook dit jaar heeft de Alfrinkschool uit Neede de traditionele sponsorloop georganiseerd. Een schoolactie die samen met de oudervereniging wordt opgezet. De loop vond plaats op vrijdag 5 oktober in en rondom de school. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar stichting Kinderen van de voedselbank.

Het geld werd bij elkaar gehaald niet door zoveel mogelijk rondjes te lopen, maar door je zo mooi mogelijk te verkleden samen met je hele klas. Ook de groep die de anderen het beste aanmoedigde, verdiende een mooie prijs. Zo kwam het dat de alternatieve sponsorloop een gezellige ochtend werd met groepen die in verschillende thema's waren verkleed. Na een parcours met hindernissen kwamen de kinderen uiteindelijk weer uit op het plein. Waar opa's en oma's, vaders en moeders de kinderen met applaus weer binnen haalden.
Voorafgaand aan de sponsorloop hebben alle kinderen in hun eigen omgeving gezocht naar sponsoren. Samen hebben ze duizend euro bij elkaar gelopen voor de kinderen van de voedselbank. Met dit geld kan de stichting weer kledingpakketten en cadeaupakketten samenstellen voor kinderen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank.


www.kinderenvandevoedselbank.nl

Meer berichten