Ook scholen namen de afgelopen jaren de traditie van het Glazen Huis over; die stopt nu op 3FM en de deejays gaan dit jaar 'on tour' voor goede doelen. Archieffoto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Ook scholen namen de afgelopen jaren de traditie van het Glazen Huis over; die stopt nu op 3FM en de deejays gaan dit jaar 'on tour' voor goede doelen. Archieffoto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink Foto: John Mokkink

Radio jocks trekken door Achterhoek

Algemeen

REGIO - De dj's Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen komen naar de Achterhoek. Dat bleek bij de bekendmaking van de dj-teams voor Serious Request 2018 door NPO 3FM, ditmaal van 18 tot en met 24 december. De teams Sander Hoogendoorn & Eva Koreman, Rob Janssen & Jorien Renkema en Mark van der Molen & Rámon Verkoeijen trekken tijdens Serious Request het land in om 24 uur per dag radio te maken. Onder andere door deze regio dus.

Dit jaar is er geen Glazen Huis -zoals in de voorbije jaren een traditie leek geworden- maar gaan de dj's lopend het land door om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Er zijn dit jaar drie thema's: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten. De dj's komen bij hun tocht door heel Nederland. Onder de plaatsen die worden bezocht staan onder meer Vlieland, de Afsluitdijk, Amsterdam-Noord en Diemen, Weert, Oisterwijk en Gorinchem, Wageningen en Rhenen. Mark van der Molen & Rámon Verkoeijen trekken vanaf Enschede door de Achterhoek, naar de Liemers. Ze doen daarbij plaatsen als Eibergen, Groenlo, Westendorp en Doetinchem aan.
Bij Tivoli Vredenburg in Utrecht eindigen de radio-deejays de jaarlijkse actieweek. In de actieweek, van 18 tot en met 24 december, moeten ze zelf een slaapplek zien te vinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant