Foto:

Drumfanfare Euphonia behaalt dubbele eerste prijs

EIBERGEN - De drumfanfare van Euphonia Eibergen heeft zaterdag 3 november zeer goed gepresteerd. Bij het concours in Schiedam waaraan zij deelnamen werden ze op twee onderdelen beoordeeld; op een concerterend nummer, hiervoor behaalden zij 90 punten, een eerste prijs met promotie en onderscheiding. Voor het exercerende nummer werden ze beoordeeld met 88 punten, ook een eerste prijs met promotie.

Het was de eerste keer dat de bijna veertig leden tellende drumfanfare onder leiding van Andre Floors en tambour-maître Hannie ter Maat deel nam aan een concours. De DFE is vijf jaar geleden ontstaan vanuit het toenmalige jachthoornkorps. Bij overgang van het jachthoornkorps naar drumfanfare is er een koers bepaald met onder andere als doelstelling om na vijf jaren op concours te gaan. Dat de club met de deelname hieraan zo hoog scoorde had niemand durven dromen. De vele maanden repeteren op zowel muzikaal als lopend gebied heeft duidelijk de vruchten afgeworpen. Tijdens de exercitie heeft de groep, die voor een groot gedeelte uit gemotiveerde jeugd bestaat, hulp en begeleiding gehad van Peter Grootemaat voormalig maître van het jachthoornkorps.
De gespannen hoofden die er waren tijdens het concours en de uitslag hiervan maakten na de prijsuitreiking als snel plaats voor een groot gejuich en vele tranen van geluk. Dit maakte de lange terugreis met de bus een stuk gezelliger. Bij terugkomst in Eibergen werd de groep feestelijk onthaald door andere leden van de vereniging en minirettes in de vorm van een serenade. Daarna volgde een kleine receptie en heeft de groep de dag gezellig afgesloten met een etentje.
De club is tevens uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap eind januari in Wijchen. Eventuele deelname hieraan word nog besproken maar de eer van een uitnodiging is alvast binnen.

Meer berichten