Lichtjesavond Rekken

REKKEN - In Rekken vindt op zaterdag 17 november een Lichtjesavond plaats, georganiseerd door de stichting Lichtjesavonden. Lichtjesavond is: in een sfeer van warmte en saamhorigheid als bevolking van Rekken even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Stichting Lichtjesavonden organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden, waaronder in Eibergen en Rekken. Door deze herinneringsbijeenkomsten eenvoudig te houden probeert men de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen. De organisatoren kunnen de help van iedereen goed gebruiken voor de invulling van het programma. Suggesties zijn altijd van harte welkom, bijvoorbeeld voor een lied, of een gedicht.

Dit jaar zal Lichtjesavond in Rekken worden gehouden op zaterdag 17 november.
Het eerste gedeelte van de avond begint om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Rekkenseweg. Alle bezoekers krijgen daar bij aankomst een kaars uitgereikt. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. Daarna loopt men gezamenlijk, via de Berkelbrug, naar de begraafplaats aan de Lindevoort waar het programma wordt afgesloten. De bijeenkomst zal in z'n geheel ongeveer 45 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn staan stoelen klaar en zij mogen zich uiteraard ook per auto verplaatsen naar de begraafplaats aan de Lindevoort.

Wie die dag verhinderd is, kan ook naar Lichtjesavond in Eibergen te komen. Die is op zondag 9 december om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Haaksbergseweg.

Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden de organisatoren aan om een zaklantaarn mee te nemen.
Een klein beetje winterweer zal niemand niet tegenhouden, maar een (sneeuw-) storm wel. Voor informatie over het al dan niet doorgaan van de Lichtjesavond kan men terecht op de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rekken of op de website www.nijkampuitvaartzorg.nl.

Bij de in/uitgang van de begraafplaats is gelegenheid voor het doen van een donatie aan de stichting, in de daarvoor bestemde bus.

Meer berichten