Livio en Estinea breiden samenwerking uit met participatieproject

EIBERGEN - Zorgorganisaties Livio en Estinea zoeken elkaar sinds het jaar 2000 geregeld op om door samen te werken elkaar te versterken. Sinds enige tijd is deze samenwerking uitgebreid op locatie De Meergaarden. Op donderdag 8 november is deze samenwerking officieel gestart. Na een openingswoord door Nicolien Veltman van Livio aan de bewoners en het personeel van Livio, werd als verrassing aan de groep van Estinea iets lekkers uitgedeeld als stimulans om vooral zo door te gaan!

Op locatie De Meergaarden van Livio werken iedere week mensen die ondersteuning krijgen van Estinea. Zij verrichten allerlei werkzaamheden zoals het verzorgen van het terras en het verrichten van hand- en spandiensten in het Grand Café. Dit levert veel leuke interactie op tussen de bewoners, de bezoekers en de mensen van Estinea. Anneke Bollen van Livio is blij met de samenwerking: "De cliënten van Estinea brengen flink wat leven in de brouwerij. Ze verrichten nuttig werk, genieten van het contact met de mensen hier en zorgen geregeld voor een glimlach op de gezichten van onze bewoners. Het is echt een win-winsituatie."

Vanuit Estinea zijn drie begeleiders betrokken bij het participatieproject. Vooralsnog werken er vijf cliënten op de donderdagen van 09.00 tot 16.00 uur bij De Meergaarden. Liesbeth Klein Hesselink, participatiecoach bij Estinea, vindt dat het participatieproject een mooie start heeft gemaakt. "De mensen die wij hier ondersteunen hebben de werkzaamheden erg goed opgepakt. Ze vinden het werk leuk en met de dag voelen ze zich meer thuis bij De Meergaarden. Het levert hen veel voldoening en zelfvertrouwen op en dat vind ik het belangrijkst."

Livio en Estinea blijven ook in de toekomst alert op mogelijke kansen om elkaar te versterken en zo mensen de kans te bieden echt mee te doen in de samenleving. Op locatie De Meergaarden wordt bijvoorbeeld al weer gekeken naar mogelijkheden om de samenwerking uit te breiden.

Meer berichten