Autobedrijf Heideman heeft een mooi lustrum achter de rug

NEEDE - Het eerste lustrum van Autobedrijf Henk Heideman in Neede werd druk bezocht. Klanten en geïnteresseerden kregen vorige week een mooie kijk op het reparatiebedrijf dat vijf jaar geleden vanuit niets startte. Inmiddels is monteur nummer drie aangenomen.

Door Rob Weeber

Henk Heideman (1954) liep al langer met het idee rond om iets voor zichzelf te beginnen, maar durfde nog niet de belangrijke stap te zetten. Pas in 2013 trok hij de stoute schoenen aan en begon op z'n 59ste een eigen garagebedrijf, toegespitst op het repareren van auto's. Na een half jaar al nam hij de eerste zaterdaghulp in dienst en deze maand startte monteur nummer drie. "De groei is hard gegaan," constateert hij tevreden. "Ik heb een bewuste keuze gemaakt voor alleen garagewerk, zoals APK, reparaties, bandenservice et cetera. Handelen in auto's doe ik niet, dat laat ik aan de buurman Carlo Brekveld over met wie we overigens prettig samenwerken. Het is een beetje een familiebedrijf geworden, mijn ene neef is monteur en een andere neef zit nog op kantoor, hoewel hij ons bedrijf straks weer gaat verlaten. Gelukkig hebben we deze maand een nieuwe, full time monteur erbij, Henri Klein Heerenbrink. Door zijn komst kan ik voor een deel weer terug naar de administratie. Henri heeft dertig jaar bij het merk Mazda gewerkt. Dat betekent dat we, hoewel we alle merken in onderhoud hebben, naast Ford nu ook voor Mazda een specialist in huis hebben. Een groot deel van onze klanten stamt vanuit de tijd dat ik voetbaltrainer was en dat heeft zich via mond-tot-mondreclame verder uitgebreid. De klanten waarderen onze laagdrempeligheid en klantvriendelijkheid. Kleine handelingen, zoals lampen en bandenspanning doen we direct. Op kleine, eenvoudige reparaties kan men indien gewenst zelfs wachten. Daarnaast bieden we vervangend vervoer aan."
Heideman wijst op de komende wintermaanden die eraan komen. Speciaal voor deze periode biedt het bedrijf een wintercheck aan voor 15 euro. Daarbij worden onder meer het niveau van de vloeistoffen nagekeken en de vitale delen van de auto. Van te voren een afspraak maken is aanbevolen.
 

Meer berichten