Berkellandse 'hippies' uit de musical HAIR. Foto: Wendy Plant
Berkellandse 'hippies' uit de musical HAIR. Foto: Wendy Plant

Talent uit Berkelland schittert in de flowerpower musical HAIR

Algemeen

WINTERSWIJK - Van 22 tot en met 25 november staat het WMT in Theater De Storm met de musical HAIR. De bekende Broadway musical bekend van hits als 'Aquarius', Let the sun shine in' en natuurlijk 'Hair'. Een aantal grotere rollen zijn weggelegd voor leden uit Neede, Eibergen en Borculo.

De musical HAIR ?is ontstaan binnen de hippiecultuur en de seksuele revolutie van de jaren '60 in Amerika. Benno Schroer speelt een van de hippies en is rechter: "Het verhaal draait om de jonge Claus Hooperbukowski die het platteland achter zich laat om zich in de grote stad te melden voor de dienstplicht. In Central Park loopt hij een groep hippies tegen het lijf die protesteren tegen de oorlog in Vietnam en rebelleren voor een gezonde planeet en vrije liefde. Thema's die ook nu nog steeds actueel zijn."

Geestverruimende middelen
Wendy Bomers speelt de rol van Linda, het meisje waar Claus verliefd op wordt. "Ik speel een meisje uit een gegoed milieu waarin mensen veel vooroordelen hebben over hippies. Uiteindelijk weet ik uit de strenge greep van mijn moeder te ontkomen en sluit me samen met Claus aan bij de hippies." Sten Geerdink speelt de rol van George Burger, de leider van de hippies. "Ik ben heel impulsief, een gangmaker, een tikje exhibitionistisch en een echte knuffelaar. Ik neem Claus direct op in mijn groep en laat hem kennis maken met geestverruimende middelen. Op een gegeven moment loopt dat helemaal uit de hand en komt Claus terecht in een soort psychedelische trip", aldus Sten.

Zinloze oorlog
Claus ontwaakt uit de slechte trip door de bulderende stem van een drilsergeant. Trudy van Leer speelt Maan die in het lied 'Ieder mens een meesterwerk' mensen confronteert met de gevolgen van de Vietnamoorlog: "Op het eind van de trip heeft Claus het gevoel dat hij alles kwijt raakt: zijn ouders, zijn geliefde Linda en zichzelf. Het eind van de musical is meeslepend en heftig en confronteert het publiek met het feit dat veel jonge mannen gestorven zijn in een zinloze oorlog. Het is een musical die echt onder je huid gaat zitten en de boodschap die we uitdragen is nog steeds actueel: heb elkaar en de wereld lief", aldus Trudy.

Kaartverkoop
HAIR is te zien van donderdag 22 tot en met zondag 25 november. De kaarten te koop bij Theater De Storm via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl De try-out op woensdag 21 november is toegevoegd aan het speelschema, kaarten hiervoor zijn tegen gereduceerd tarief te koop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant