Afbeelding

Nieuw initiatief: 'Wandel je gezond'

Algemeen

EIBERGEN - Harrie Bolster zit er donderdagmorgen op de eerste verdieping van 't Spieker in Eibergen klaar voor: voor een frisse ochtendwandeling langs de Berkel. Het is nog even afwachten wie er met hem mee gaan. Het is namelijk de eerste keer van het initiatief tot een wandelgroep dat hij samen met huisarts Berendsen heeft opgepakt. Om kwart voor tien vertrekt hij met twee dames. Het begin is aarzelend, maar het is er. De verwachting is dat zich de komende weken meer wandelaars bij de groep zullen aansluiten.

Door Rob Stevens

Huisarts Berendsen heeft haar praktijk sinds een week verhuisd naar de eerste verdieping van 't Spieker. Harrie is één van haar patiënten. Daardoor weet zij van zijn passie voor fietsen en wandelen. Patiënten komen natuurlijk vaak bij haar als er iets aan mankeert. Daarvoor kom je immers bij de huisarts. Maar het is de overtuiging van Berendsen dat mensen voor hun gezondheid ook veel baat hebben bij bewegen en ontspanning. Dat is de reden dat zij samen met Harrie op het idee voor een wandelgroep kwam. Harrie houdt zelf zijn suikerziekte mede onder controle met wandelen en fietsen.
Harrie Bolster: "Ik heb diabetes en heb dokter Berendsen een keer verteld dat ik in Spanje van Sevilla naar Santiago de Compostella ben gefietst. Dat is 1100 kilometer. 'Je bent goed bezig Harrie', zei ze toen. Daardoor wist ze ook dat ik graag wandel en fiets. Ik ben zelf lid van wandelgroep DOS in Barchem. En in Neede en Eibergen wandel ik ook wekelijks met groepen van de zorginstelling LIVIO. Dat gaan we vanuit 't Spieker dus nu ook wekelijks op de donderdagmorgen doen. We verzamelen dan hier om half tien op de eerste verdieping en gaan om kwart voor tien van start. Na afloop drinken we hier gezamenlijk een kopje koffie voor één euro. In gezamenlijk overleg bekijken we hoe lang en ver we lopen. Zo te zien beginnen we vandaag met z'n drieën. Maar ik heb er goed hoop op dat de volgende keren anderen zich ook bij ons zullen aansluiten. Dat hoeven trouwens niet alleen patiënten van dokter Berendsen te zijn. Nee hoor, wie zin heeft kan meelopen."

Diezelfde middag vertelt Harrie via de telefoon dat de twee dames enthousiast waren. Het was prachtig weer. Ze zijn met z'n drieën langs de oevers van de Berkel naar De Kruidentuin bij het Muldershuis gelopen. Anderhalf uur zo iets, schat hij. Na de wandeltocht hebben ze nog even gezellig een kop koffie gedronken in 't Spieker. En volgende week gaan ze weer samen op pad. Wellicht dan met nog meer belangstellenden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant