Cresendo Neede in actie. Foto: PR
Cresendo Neede in actie. Foto: PR

Crescendo speelt try out van concoursprogramma

Algemeen

Ook fluitsolo en Erasmus Brass Quintet

NEEDE - Crescendo Neede neemt met haar harmonieorkest deel aan een concertconcours te Enschede op zondag 9 december. Ter voorbereiding is er een openbaar try-out-concert op vrijdag 23 november in de grote kerk te Neede.

Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Hans Schippers. Het orkest speelt op zondag 9 december om 14.30 uur tijdens het concertconcours en de uitslag van het optreden zal begin van de avond bekend zijn. Crescendo komt uit in de eerste divisie en speelt de volgende werken: The Sun will Rise Again van Philip Spark; Mannin Veen van Haydn Wood; Poeme Du Feu van Ida Gotkovsky.

Ter voorbereiding geeft Crescendo op vrijdag 23 november een try outconcert in de grote kerk in Neede, aanvang 19.30 uur. Speciaal voor alle Needenaren die Crescendo een warm hart toedragen speelt het orkest dan het concoursprogramma. Tijdens dit try-out-concert speelt fluitiste Stella Mengerink met begeleiding van het orkest het werk Concertino van Cecile Chaminade.

Als speciale gast is deze avond het Erasmus Brass Quintet uit Rotterdam te beluisteren. Een nieuw koperkwintet echter al met een rijk verleden. Het Quintet bestaat uit vijf top-musici die in de Marinierskapel spelen. Op trompet spelen Jeroen Schippers en Monique de Rooij, op hoorn Arjan van de Merwe, op trombone Frank Kramer en op tuba Hans de Wilde. Het Erasmus Brass Quintet brengt een veelzijdig programma met werken van Mozart, Bach en Bernstein. Dit jaar is het honderd jaar is geleden dat Leonard Bernstein ter wereld kwam. Het is het eerste officiële concert van het kwintet onder de nieuwe naam Erasmus Brass Quintet.

Entree van deze avond is gratis maar een vrije gift na afloop zou Crescendo enorm waarderen. Iedereen is welkom vrijdag 23 november in Neede of op zondag 9 december in het muziekcentrum in Enschede. Op 9 december is de uitslag te bekijken op www.Crescendo-neede.nl of op de facebook pagina Muziekvereniging Crescendo Neede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant