Wethouder Gerjan Teselink opent de Beursvloer. Foto: Rob Weeber
Wethouder Gerjan Teselink opent de Beursvloer. Foto: Rob Weeber

Beursvloer Berkellandse Uitdaging laat groei sociale betrokkenheid zien

Algemeen

BERKELLAND - Voor de vijfde keer alweer klonk donderdagavond de gong als start van de Beursvloer van de Berkellandse Uitdaging. Dit keer werd de klepel door wethouder Gerjan Teselink gehanteerd. Plaats van handeling was het Onderwijsplein in Neede.

Door Rob Weeber

De Beursvloer van de Berkellandse Uitdaging is het jaarlijkse evenement waar vraag en aanbod samenkomt en ook direct aan elkaar gekoppeld kan worden. Het betreft vragen uit de samenleving die niet zelf kunnen worden ingevuld tegenover hulp vanuit het lokale bedrijfsleven. Vele stichtingen en verenigingen waren dan ook present in Neede, in de hoop hun wens gerealiseerd te zien. Na een uur beurshandel klonk wederom de gong en kon de balans worden opgemaakt. Iedere gelukte match was door notaris Hans Kraayenhof uit Borculo genoteerd, inclusief de maatschappelijke tegenwaarde.

Uiteindelijk zijn er achttien matches tot stand gekomen met een maatschappelijke tegenwaarde van € 68.600,00. Een absoluut record. Natuurlijk gaat het niet om de financiële waarde, dit is slechts een symbolische aanduiding voor het succes. De echte toegevoegde waarde van de Beursvloer zat in het feit dat de sociale betrokkenheid in Berkelland toeneemt, gemeten aan de werkzaamheden van de Berkellandse Uitdaging.

Een mooi voorbeeld van de verdieping van de sociale samenhang is de samenwerking met de leerlingen van het Assink in Neede. Zij hebben stageplekken nodig en moeten ervaring opdoen. En dus werd 'een en een is twee'. Enkele opvallende matches betroffen de hulp bij de nieuwbouw van het scoutingonderkomen van Skoltaro in Eibergen door leerlingen van het Assink en Van Wijnen Eibergen, het verzorgen van activiteiten voor ouderen door leerlingen van het Assink ten behoeve van de Zonnebloem, het duurzaam recyclen van schoolmateriaal met behulp van het Innovatielokaal van het Assink en het maken van een loungeset voor wijkgebouw De Koppel door leerlingen van het Assink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant