Groot judotoernooi in Neede

Algemeen

NEEDE - De sportzaal aan de Oranjelaan in Neede staat op zondag 25 november in het teken van de judosport. Judovereniging 't Höfke Neede/Diepenheim houdt er een groot regionaal toernooi. Aan het evenement doet een zeventigtal sporters mee.

De judoka's zijn afkomstig van verenigingen uit Glanerbrug (Budokai), Enschede (De Wester, De Budoka en Stadsveld), Deurningen (Chikara), Zandpol (Uki-Waza), Schoonebeek (Kodokan) en Ruinen (Jigoro Kano). Er wordt gestreden op twee matten in twee tijdsblokken van ongeveer anderhalf uur. Het eerste blok begint om 10.00 uur, het tweede om 12.15 uur.
De judoka's zijn ingedeeld in poules van maximaal zes deelnemers die allemaal eenmaal tegen elkaar aantreden. In zowel het eerste als het tweede blok zitten zes poules, drie op elke mat. De wedstrijdduur is voor de jeugd twee minuten en voor de junioren en senioren drie minuten. Toeschouwers betalen 1 euro (vanaf 8 jaar).
De judovereniging staat open voor nieuwe leden. De jongere jeugd kan daarvoor elke donderdag terecht in de sportzaal aan de Oranjelaan. Kinderen van 5 tot 9 jaar trainen daar van 16 tot 17 uur, en kinderen van 9 tot en met 13 jaar van 17 tot 18 uur. Vanaf 14 jaar kan er op de woensdagavond worden gejudood, van 19.30 tot 21 uur in de gymzaal aan de Dumasweg. Een afspraak maken is niet nodig, belangstellenden kunnen meteen de mat op en vier weken gratis meetrainen. Meer info op de website.

www.judoclubhethofke.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant