Advertorial

Alles loopt in de soep, het wordt een snertweek

Voor Keurslager en Echte Bakker Boenders is deze week de decemberdrukte al begonnen. De keukenbrigade draait volop met de bereiding van de snert en laat de (h)eerlijke geur van ambachtelijk gemaakte erwtensoep door de ruimte zweven. Nadat de soep op smaak is gebracht, wordt de soep in bakken van ca. 1 liter verpakt en ingevroren. Traditiegetrouw ondersteunt Boenders een viertal verenigingen uit Berkelland met smaakvolle clubacties. De Scouting Neede en Muziekvereniging Crescendo uit Rekken zijn inmiddels al met de oliebollenactie geweest

Sportclub Haarlo bijvoorbeeld gaat voor het vijfde achtereenvolgende jaar deze week met erwten en goulashsoep langs de deur en Sportclub Rekken komt na de Kerst met de oliebollen. Eigenaar Gerwin Starink ziet er een duidelijke win-win situatie in. "Traditionele producten als erwtensoep en oliebollen horen bij de donkere dagen voor Kerst. Die producten sluiten ook goed aan bij onze ambitie om ambachtelijke producten op een traditionele en authentieke manier te maken. De basis van de soep is goed getrokken bouillon van vlees, beenderen en een groentebouquet, net zoals oma dat vroeger deed. Zeker geen betjen mix uut een pakje en lauw water……. Verder zit er royaal vlees en veel verse groenten in. Wij hebben er veel plezier aan om zo verenigingen te kunnen ondersteunen. Een goed draaiend verenigingsleven is enorm belangrijk voor de kernen in de gemeente Berkelland. Door de verkoop van onze soep en oliebollen spekken zij hun clubkas. Voor ons betekent het dat veel mensen kennis maken met onze ambachtelijke producten."

Actie week 48
In de week van 26 november geldt de soepactie ook voor de winkel in Eibergen. Naast de erwtensoep is er echter ook de ambachtelijk gemaakte goulashsoep in de aanbieding. Evenals de snert wordt deze op basis van een dubbel getrokken runderbouillon gemaakt en rijkelijk gevuld met vlees en veel verse groenten.
De soep wordt a 5 euro per bak verkocht. Voor meer informatie over Keurslagerij en Echte Bakker Boenders:
https://boenders.keurslager.nl/
https://www.boenders-echtebakker.nl/

Meer berichten