Pegasus-dames verslaan Boemerang

Algemeen

EIBERGEN - Na de winst van vorige week op Halley gloorde er een beetje hoop bij de dames van Fysio Eibergen Boemerang. Maar de droom werd door Pegasus snel verstoord: het werd 1-3 voor de Nijmeegse volleybalsters.

Fyso begon met goede moed aan het thuisduel, want de uitwedstrijd was met scechts 3-2 verloren. Pegasus maakte echter van meet af aan duidelijk dat de ploeg niet voor niets derde op de ranglijst staat. De serve was te machtig voor de verdediging van Fysio Eibergen. Het Nijmeegse blok en de verdediging pakten steeds de Fysio-ballen en dus moest coach Gerrie Schäperclaus al snel naar de time-out grijpen om het tij te keren. Even liep Fysio in op de tegenstander, maar een paar tactische ballen van Pegasus zorgden ervoor dat de winst naar Nijmegen ging: 18-25. De tweede set was min of meer een herhaling van de eerste. Op alle fronten werd Fysio Eibergen afgetroefd n de set ging met 17-25 verloren.
In de derde set knokte Fysio Eibergen zich naast Pegasus. Maar toch liep de tegenstander weer uit naar 18-21. Fysio Eibergen gaf zich echter niet gewonnen en kwam langszij naar 22-22. Om en om ging de score naar 25-25. Toen kreeg de coach van Pegasus een rode kaart. Hij maakte zich erg kwaad omdat de eerste scheidsrechter een spelerswissel weigerde. Fysio kreeg een punt in de schoot geworpen en dat buitenkansje werd direct omgezet in setwinst 27-25.
In de vierde set pakte Pegasus snel een 1-5 voorsprong, en geholpen door een foute beslissing van de scheidsrechter op een inbal van Fysio liep de Eibergse achterstand op. Een aantal hectische rally's volgde, maar steeds viel de bal voor Fysio verkeerd en bleef het tegen een achterstand aankijken. Van 14-21 ging Pegasus door naar de setwinst, 16-25. De winst ging met 1-3 mee terug naar Nijmegen.
Zaterdag speelt Fysio Eibergen de laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Tegenstander in de Pickerhal is dan de nummer 3 van de ranglijst, Apollo 2 uit Borne.