Anastasia en Annie serveren koffie op Needse markt

NEEDE - Sinds de Jammarkt afgelopen augustus kunnen bezoekers van de Needse weekmarkt een lekker kopje koffie krijgen. Twee cliënten van Zozijn Dagcentrum De Clip in Neede, Anastasia Enschede en Annie Hietbrink, serveren wekelijks koffie aan standhouders en bezoekers. Het experiment is deze zomer zeer goed bevallen en met dank aan de gemeente kan het project voortgezet worden.

Iedere dinsdagochtend tussen 08.30 en 11.45 zijn Anastasia en Annie in het kader van hun dagbesteding op de weekmarkt aanwezig. Zij worden begeleid door Zozijn-vrijwilligster Hettie Harderwijk. Ze zetten koffie en halen wat lekkers op bij de kraam van bakker Nollen. Daarna gaan ze naar buiten en bieden de standhouders koffie aan. De service is heel laagdrempelig, de koffie is niet verplicht. De bezoekers van de weekmarkt krijgen in de zomer buiten de koffie geserveerd, maar in de wintermaanden kunnen ze in het Bakkershuus terecht. Contactpersoon voor de kern Neede Elma Busz heeft zich persoonlijk ingezet om de ruimte voor de markt ter beschikking te houden. De beide dames hebben zichtbaar plezier in hun werk en de locatie vormt een mooie afwisseling met de dagbestedingsruimte in De Clip. Het doel is om de actie permanent voort te zetten.
De nieuwe 'bewoners' van het Bakkerhuus willen graag in contact komen met vrijwilligers die het interieur willen helpen opknappen. Onder meer moet er een luik naar de bovenverdieping komen zodat niet alle warmte verdwijnt. Geïnteresseerden kunnen zich op dinsdagochtend vanaf 08.30 UUR bij het Bakkershuus melden.

Meer berichten