Kerst met Völle Wille

EIBERGEN - Vrijetijdskoor Völle Wille geeft op dinsdag 18 december een kerstconcert in De Meergaarden aan de Willem Sluyterstraat in Eibergen. Het programma bestaat uit meerstemmig gezongen bekende Nederlandse en Duitse kerstliederen. Het concert begint om 15.00 uur.

Het koor, dat nog geen jaar bestaat, brengt met dit concert een sfeervol programma dat vooral bij oudere mensen veel herkenning zal oproepen. "We hopen met dit concert de mensen een plezierige middag te bezorgen", zegt Frank Kluit, secretaris van het koor. "Dat is immers verankerd in de naam van ons koor: plezier in het zingen." Om de sfeer te verhogen zal Marijke Hoitink tijdens een intermezzo een kort kerstverhaal vertellen.
Het nog jonge koor heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een aantrekkelijk en evenwichtig repertoire. "Daar hebben we flink op moeten oefenen onder de bezielende leiding van onze dirigent Joop Dijkman", aldus Kluit. "Dat was wel nodig omdat het koor bij het begin voor het overgrote deel uit ongeoefende zangers bestond. Met dit concert laten we horen wat we kunnen, want ook op het kerstrepertoire hebben we de laatste maanden flink geoefend." Dat de koorleden hiermee flink aan de weg timmeren is niet onopgemerkt gebleven, want ze zingen hetzelfde programma ook op zondag 16 december in het Duitse Bocholt. Ook op het Muziekfestijn in Haarlo op 17 februari zal het koor acte de présence geven.
Het concert in De Meergaarden is voor iedereen toegankelijk. De Meergaarden rekent een toegangsprijs van 3,50 euro.

Meer berichten