Van links af Henry Timmermans, Henk Meulenkamp, Patricia Hoytink-Roubos en Nardy Cupers. Foto: PR
Van links af Henry Timmermans, Henk Meulenkamp, Patricia Hoytink-Roubos en Nardy Cupers. Foto: PR

ProWonen, Gemeente Berkelland en de huurdersverenigingen tekenen prestatieafspraken 2019

Algemeen

BERKELLAND - Directeur Henk Meulenkamp van ProWonen, wethouder Patricia Hoytink-Roubos, Nardy Cupers van Huurdersvereniging De Naobers en Henny Timmermans
Van Huurdersvereniging Borculo tekenden op 10 december de prestatieafspraken voor 2019.

"Als woningcorporatie hebben we de taak om te zorgen voor voldoende betaalbare en passende woningen voor de lagere inkomens," aldus directeur Henk Meulenkamp van ProWonen. "Tegelijkertijd staan we voor grote investeringen in de komende jaren, met name op het gebied van verduurzaming, de energietransitie en de vergrijzing. Dit zijn opgaven waarin we elkaar nodig hebben."

Wethouder Patricia Hoytink-Roubos vult aan: "Daarnaast nemen steeds meer kwetsbare mensen hun intrek in een sociale huurwoning. Daar hebben alle partijen aandacht voor en afspraken over gemaakt." ProWonen neemt deel aan werkgroepen met het thema 'armoede'. Ook is er aandacht voor de uitstroom van Beschermd Wonen naar zelfstandig wonen.

De partijen werken momenteel ook samen bij de woononderzoeken in de kleine kernen. Hierbij wordt op verzoek van de huurdersverenigingen ook de behoefte aan nieuwe woonvormen voor ouderen en de behoefte aan tijdelijke woonruimte meegenomen. Iets waar bijvoorbeeld in Beltrum al aandacht voor is. Daar wordt nagedacht met inwoners over wonen, welzijn en zorg voor ouderen. De gemeente verwacht na de inventarisatie in de kleine kernen ook te starten met woononderzoeken in de grote kernen.

Ook het klimaatadaptief maken van wijken is een onderwerp binnen de prestatieafspraken. Dit komt voort uit het Watertakenplan 2019-2023. Hierdoor wordt duidelijk waar hoge temperaturen, droogte of overvloedig water binnen Berkelland de meeste impact hebben.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant