Het Sterrenpalet 9, Kampioen van Eibergen 2018, Meisjes gp 7/8. Foto: PR
Het Sterrenpalet 9, Kampioen van Eibergen 2018, Meisjes gp 7/8. Foto: PR

Record-deelname bij schoolbasketbaltoernooi van de Picker Reds

Algemeen

EIBERGEN - Op woensdagmiddag 12 december vond in de Pickerhal het basketbaltoernooi voor de Eibergse basisscholenplaats. Maar liefst 192 kinderen deden dit jaar mee, een record. Het Sterrenpalet spande de kroon met maar liefst 91 deelnemers. Dankzij alle vrijwilligers, zowel bij de deelnemende schoolteams, als bij het organiserende Picker Reds, waren er aan het eind van de middag alleen maar winnaars: al die kinderen die de hele middag zo lekker hebben gesport.

Alle vier de Eibergse basisscholen stonden met meerdere teams aan de start. De 26 teams op de sportvloer, maar ook het grote aantal enthousiaste toeschouwers (klas- of schoolgenoten en uiteraard familieleden) wisten samen een doorlopende orgie van geluid te produceren.

Er werd door de kinderen uit respectievelijk de groepen 5, 6, 7 en 8 met een verbeten strijdlust gespeeld om het kampioenschap van Eibergen voor het schooljaar 2017-2018. De verschillende emoties bij de kinderen wisselden elkaar in hoog tempo af: euforisch na te hebben gewonnen; diep bedroefd na verlies; boos bij vermeend onrecht; gelukzalig na een score; balend na (weer) een misser; huilend van pijn na een val; getergd omdat het maar niet wil lukken en tenslotte glorie of teleurstelling over de eindstand. De kinderen lieten het bijna allemaal zien.

De meeste kinderen speelden technisch gezien behoorlijk goed. Het resultaat van de basketball-lessen die de Picker Reds, in samenwerking met de Sportfederatie Berkelland, in de afgelopen weken op alle deelnemende scholen heeft gegeven.

De BC Picker Reds hoopt dat vanuit deze opbouw (sportintro op de scholen èn afsluitend toernooi) weer een aantal nieuwe jonge leden hun weg naar de club zullen weten te vinden. Alle kinderen die belangstelling voor basketbal hebben kunnen vanaf 2019 gedurende de maanden januari, februari en maart helemaal gratis deelnemen aan de mini-trainingen van de club: iedere woensdag van 17:00 tot 18:30 uur in de Eibergse Pickerhal.

Na meer dan vijftig wedstrijdjes (elk deelnemend team speelde er tenminste vier) konden de prijzen worden verdeeld in drie categorieën.
In de categorie Jongens/Meisjes gp 5/6 was het team van Het Simmelink 2 ongenaakbaar; ze werden ongeslagen kampioen; tegenstanders wisten slechts twee keer tegen dit team te scoren..
In de categorie Meisjes gp 7/8 won het team Het Sterrenpalet 9. De finale tegen Het Simmelink 7 werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen.
In de categorie Jongens&Mix gp 7/8 tenslotte werd de finale tussen Het Sinmmelink 5 en Het Simmelink 6 enkele seconden voor het eindsignaal beslist: Simmelink 5 wist de gelijke stand om te zetten in twee punten voorsprong.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant