Geen beloning voor Fysio Eibergen Boemerang

Algemeen

EIBERGEN - Voor de wedstrijd tegen Apollo, één van de sterkere ploegen uit de 2e divisie, moest coach Gerrie Schäperclaus improviseren. Beide vaste spelverdeelsters waren niet of beperkt inzetbaar en midaanvalster Roeyel Koldeweij was afwezig. De oplossing was dat Lotte Wassink als spelverdeelster ingezet werd en Vera Bastiani als midaanvalster.

Toch verraste Fysio de tegenstandster uit Borne in het begin van de eerste set. Al vlot moest de coach van Apollo naar een time out grijpen en dat had effect. Via een tussensprint liep Apollo weg naar 11-13, 13-16 en 16-20. Toch bleef Fysio knokken voor een beter resultaat en dat had resultaat. Op een stand van 23-23 had de ploeg uit Eibergen zelfs zicht op setwinst, maar na een spannende eindfase trok Apollo toch aan het langste eind, 25-27.
In de tweede set stelde Apollo direct orde op zaken, zowel de serve als aanval en blok waren te machtig voor Fysio Eibergen en een pak slaag dreigde. Op de stand 6-21 herpakten de dames van Fysio zich en werd tegengas gegeven. Punt voor punt werd de achterstand ingelopen, maar verder dan 16 tenpuntenpunten liet Apollo het niet komen en ook deze set ging naar Borne met 16-25.
De derde set werd vooral beheerst door veel stopfouten van Fysio, waardoor Apollo de punten makkelijk in ontvangst kon nemen. In rally's kon Fysio wel bijblijven maar het lukte steeds niet om te scoren. Vooral de snelle harde aanvallen van Apollo, zowel aan de buitenkant als op mid waren te machtig. Twee punten direct gescoord uit de serve beslisten uiteindelijk deze set in het voordeel van Apollo, 17-25.
Fysio Eibergen begon de vierde set moeizaam, steeds werd tegen een achterstand aangekeken en lukte het niet om gelijk op te gaan met Apollo. Op de stand van 18-18 kwam er weer wat hoop bij de supporters op de tribune. Fysio hield Apollo binnen bereik en bij de stand van 22-24 in het voordeel van Apollo pakte hun coach toch maar even een time out om zijn ploeg bij de les te houden. Twee keer durfde de 1e scheidsrechter in deze fase Fysio geen punt toe te kennen op ballen binnen de lijnen maar floot hij steeds voor een dubbelfout. Fysio raakte daardoor uit het ritme en Apollo won deze set toch nog met 24-26. Een 4-0 nederlaag met een dubbel gevoel, punten weg en toch een paar maal dicht bij setwinst.
Aan het eind van deze wedstrijd werd afscheid genomen van Inge Hummelink. Meer dan tien jaar speelde Inge in het eerste damesteam als spelverdeelster. Inge is zwanger en daardoor komt vooralsnog een eind aan haar volleyballoopbaan.
Zondag 16 december speelt Fysio de laatste wedstrijd in 2018 tegen de koploper WEVO in Weerselo. De wedstrijd begint om 13.00 uur.