Wethouder Van Haaren tijdens de opening van Jimmy's in Borculo. Foto: Rob Weeber
Wethouder Van Haaren tijdens de opening van Jimmy's in Borculo. Foto: Rob Weeber

Eerste Berkellandse Jimmy's officieel geopend

Algemeen

BERKELLAND - Uitgedaagd worden, talentontwikkeling, verbinden van vragen en ideeën, oplossen van problemen, praatplek, nieuwe mogelijkheden creëren, steuntje in de rug, zelfvertrouwen kweken, zelfredzaamheid vergroten, (samen) huiswerk kunnen maken en met elkaar leuke activiteiten organiseren zoals een cursus vloggen, dat is in het kort waar Jimmy's voor staat. Het is voor en door jongeren van 12-28 jaar. Donderdagmiddag werd het eerste 'Berkellandse jeugdhonk' Jimmy's aan de Voorstad te Borculo officieel geopend door wethouder Marijke van Haaren.

Door Rob Weeber

Jelle Kleinhesselink is een van de Jimmy's, die de jongeren ondersteunt in al hun ideeën, vragen en problemen uit hun eigen realiteit. "Het concept Jimmy's is in Nijmegen begonnen en is in feite een landelijk concept voor preventief jeugdbeleid. Gelukkig heeft nu ook Berkelland zo'n plek voor jongeren. Het biedt hen de mogelijkheid om al hun vragen en ideeën, maar ook al hun problemen en onzekerheden die bij hun leeftijd horen, met gelijkgestemden te delen. We hebben het afgelopen half jaar met z'n allen hard gewerkt aan dit onderkomen en daarbij ook veel steun gehad van de gemeente. Iedereen is zeer positief over het nieuwe jeugdbeleid van de gemeente en ik mag nu al verklappen dat we begin volgend jaar ook in Neede starten met Jimmy's."

De gemeente zet sterk in op jeugdoverlast en dito begeleiding van de jeugd. Vorig jaar is jongerenwerker Nicole van Vonno aangesteld, een jongerenwerker met veel ervaring met lastige groepen. Onder meer is zij in Neede actief om samen met ouders, bewoners en jongeren iets op te zetten voor de jeugd. De komst van een Jimmy's is een belangrijke stap in de beteugeling van de overlast die op sommige plekken in Neede bestaat. Collega Veronica Kasteel-Niemeijer zal de Jimmy's in Neede gaan begeleiden.

Wethouder Marijke van Haaren gaf in haar toespraak aan zeer onder de indruk te zijn van de voortgang binnen Jimmy's. "Met hulp van ouders en grootouders hebben de jongeren in een half jaar een mooi jongerencentrum van de grond getild. Jimmy's stelt de jongeren in staat om hun talenten te ontwikkelen en is niet louter een hangplek. Ik kijk ook erg uit naar de volgende Jimmy's in de gemeente."
En de jongeren zelf? Yourie is 16 jaar en de afgelopen drie weken intensief betrokken geweest bij de opbouw van Jimmy's. Hij is blij met een eigen plek waar de jongeren onder elkaar en vooral ook zichzelf kunnen zijn.

Jimmy's Borculo is gevestigd aan de Voorstad 13a.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant