Eibergs filmfestival in 't Spieker

EIBERGEN - Op 3 februari vindt het jaarlijkse filmfestival in kulturhus 't Spieker plaats. De organisatie is dit keer ook weer in handen van de Historische Kring en de Stichting Museum de Scheper uit Eibergen.

Op het programma staan vier films. Bezoekers kunnen genieten van filmbeelden uit 1979. Wijlen Hennie Wesselink filmde toen het Pleinfeest dat werd georganiseerd vanwege het tienjarig bestaan van De Huve. Fraaie beelden van bekende Eibergenaren als Tonnie Wormgoor, de families Bruins, Huurneman, Franken, Griesen enzovoorts die veertig jaar geleden aanwezig waren op de georganiseerde rommelmarkt. Kopers, verkopers en bezoekers van de rommelmarkt vormen een mooi decor van dit pleinfeest.

Uit het jaar 1983 stamt de film van Ben Tragter waarmee hij een prachtig beeld schetst van het Eibergen van toen. Een 35 jaar jongere Herman Schepers in het eerste knusse Museum aan de Burgemeester Smitsstraat. Truus Floors-Reimelink in beeld met de teksten van Willem Sluiter. Ook is Jan Konniger uit Rekken te zien als vrijetijdsmolenaar.

Na de pauze waarin ruim de gelegenheid is voor een drankje en ontmoeting wordt het programma voortgezet met een film uit de jaren dertig.

Ooit één van de grootste Eibergse werkgevers, de Eibergse stoomblekerij, is fraai in beeld gebracht toen zij in 1930 het honderdjarig bestaan vierde. Het volledige wagenpark en de ongeveer 700 personeelsleden passeren de revue. De feestelijkheden werden georganiseerd op de Zwikkelaarsweide en in de Laagte.

De filmmiddag wordt afgesloten met een film van de videoclub Berkelland met als titel Berkelland Cultuurland. Hierin komt de Eibergse cultuur ruimschoots aan bod.

Kaarten voor het filmfestival à zes euro zijn vanaf donderdag 3 januari te verkrijgen in museum De Scheper.
Reserveren kan ook per telefoon of e-mail (0545 47 10 50 info@museumdescheper.nl).

Het filmfestival begint om 14.30 uur en de zaal is vanaf 14.00 uur geopend.

Meer berichten