Bert Vogel en Mart Versteeg. Foto: PR
Bert Vogel en Mart Versteeg. Foto: PR

Trailrun-clinic krijgt tweede editie

Algemeen

EIBERGEN - Mede dankzij de positieve reacties van de deelnemers aan de eerste trailrun-clinic vorig jaar bundelen Eibergenaren Bert Vogel en Mart Versteeg hun enthousiasme om ook in 2019 een clinic te geven voor beginnende trailrunliefhebbers. Een tak van sport die in Nederland nog steeds aan populariteit wint, waar dit in de ons omringende landen al veel langer het geval was. De clinic wordt gegeven op vier zaterdagen en begint op 12 januari.

De beginnende trailrunner krijgt in de clinic 'tips and tricks'. Er zijn nog steeds veel lopers die vaak op de harde weg lopen, maar graag eens wat meer de natuur willen verkennen en dus het asfalt willen verruilen voor onverharde (bos)paden en velden. Maar dat vergt een andere techniek, en daar willen Bert en Mart, beide ervaren lopers en trainers, de nadruk op leggen.
Ook dit keer zal de clinic bestaan uit drie zaterdagtrainingen in kracht, loopscholing en techniek. De vierde en afsluitende zaterdag is er een parcours gemaakt van 4 à 5 km met daarin alle behandelde facetten. Deze periode van het jaar leent zich uitermate goed voor deze tak van sport met een uitgebreide variatie in terreinvormen.
De trainingen duren van 9.00 tot circa 10.15 uur en starten vanaf het terrein van atletiekvereniging ASV op de Bijenkamp in Eibergen. Bij ASV is er gelegenheid om na afloop te douchen en een kop koffie te drinken. De clinic is laagdrempelig, zodat eenieder kan deelnemen. Wie 3 à 4 km kan hardlopen/joggen heeft een pre. Deelname kost 30 euro. Meer info op de website.

bertvogel4running.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant