Afbeelding

Gouden medaille voor Sjoerd en Jack van Odival

Algemeen

EIBERGEN - Odival-turners Sjoerd de Groot en Jack Bussink hebben afgelopen zaterdag in Lunteren goud behaald op een wedstrijd van de regio Gelderland. Een knappe prestatie, want de Eibergse turners deden voor het eerst mee aan zo'n wedstrijd. Ook Jordin Wilderink deed voor het eerst mee: hij werd zeer verdienstelijk vierde.

De turners van Odival Eibergen turnen NTS niveau 20 regio Gelderland. De wedstrijd werd georganiseerd door de KNGU OOST en gastheer was de gymnastiekvereniging Exalto uit Lunteren. Er waren drie wedstrijden met turners vanaf benjamin t/m jeugd. De turners van Odival kwamen uit in de eerste en tweede wedstrijd. Het traject dat deze jongens moeten volgen is eerst de kwart- en halve finale, waarna zij zich kunnen plaatsen voor de Duo Districtsfinale. Voor Odival turnden Niek Weerkamp en Sjoerd de Groot in de eerste wedstrijd en Jack Bussink en Jordin Wilderink in de tweede wedstrijd.
In de eerste wedstrijd kwam Sjoerd de Groot uit op het niveau 20 Benjamin en Niek Weerkamp op niveau Pupil 18. Sjoerd is dit seizoen voor het eerst bezig met wedstrijdturnen. Hij heeft hard getraind om een goede indruk te maken op de KNGU-wedstrijden. Sjoerd presteerde op alle zes toestellen goed en op vier daarvan behaalde hij zelfs de eerste plaats. Zijn eindscore van 107.800 punten was goed voor een gouden medaille. Niek kwam uit op niveau Pupil 18, met negentien deelnemers een grote groep. Niek, die dit jaar al wat langer op wedstrijdniveau turnt, behaalde een zesde plaats met 100.450 punten.Op zijn favoriete onderdeel, ringen, scoorde hij met 18.100 punten een derde plaats.
In de tweede wedstrijd waren Jack Bussink en Jordin Wilderink aan de beurt. Deze twee Odival-turners komen uit op niveau Instap 20 en deden voor het eerst dit seizoen mee aan wedstrijden. De jongens waren wel zenuwachtig voor hun eerste optreden in de turnsport. Ze hebben echter geweldig gepresteerd. Jack Bussink behaalde een gouden medaille met een totaalscore van 107.100 punten, mede dankzij twee eerste plaatsen op vloer en voltige. Jordin werd vierde met 99.100 punten. Op voltige en ringen had hij een tweede en derde plaats uit het vuur gesleept. Een prima resultaat voor deze turner die op dit moment maar twee uur per week traint.
De tweede wedstrijd is in Aalten, op 9 februari 2019. Alles is te volgen op de website van Odival.

www.odival.nl

Jack Bussink met zijn gouden medaille. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant