De eerste testen met de drone verliepen zeer voorspoedig. Foto: PR
De eerste testen met de drone verliepen zeer voorspoedig. Foto: PR

Beltrumse oliebollen per scooter, solex of drone

Algemeen

SJB maakt feest van oliebollenactie en Glazen Huus

Door Henri Walterbos

BELTRUM - Het recept is al jaren hetzelfde, maar de ingrediënten en bereidingswijze variëren ieder jaar weer om het 'gerecht' toch vooral smakelijk te houden. Alles om maar weer dat hele speciale tintje aan de afsluiting van het Beltrumse jaar te geven. En ieder jaar lukt dat weer wonderwel.

Beltrum heeft geen gebrek aan crea-bea's. Had het dorp afgelopen jaar een wereldprimeur met de eerste overdekte 'oliebollen-drive-thru' van Nederland, dit jaar heeft Beltrum enkele landelijke primeurs, zoals de eerste niet-commerciële oliebollenkoerier. Daarnaast worden op dit moment de mogelijkheden onderzocht van het bezorgen van de oudejaarslekkernij per drone. "Dat gaat zeker lukken", verwacht Sander Esselink. "We hebben al een landingsplaats voor de drone gecreëerd. Uiteraard veiligheid voorop."
Op 28 december zal opnieuw de overdekte oliebollen-drive-thru, op het Kerklaantje nabij het Mariaplein, geopend zijn. Vanaf 19.00 uur kan men hier met de auto doorheenrijden, maar ook met de trekker, zoals afgelopen jaar ook dikwijls gebeurde. Enkel sfeerverhogend. "Hiervoor zal alles uit de kast worden gehaald," lacht Richard Stortelder van de organiserende Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB). "We hebben nog meer in petto, maar dat is een verrassing."
Op het moment dat de eerste oliebollen, met het kwaliteitsrecept van Bakkerij Stroet, in de pan landen, zal ook Beltrum Live gaan op radio voor de traditionele marathonuitzending. Diverse radio-dj's uit Beltrum en omstreken zorgen voor optimaal vermaak in de ether, vanuit hartje Beltrum. Naast gast-dj's de huidige Prins en Adjudant, zal ook de burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, een steentje bijdragen aan de uitzending door, inmiddels traditiegetrouw, op oudejaarsdag van 12.00 tot 13.00 uur, plaats te nemen achter de microfoon, met een door hem zelf samengestelde speellijst. Alles onder het motto 'De plaat en zijn verhaal.'

Dartskampioenschap
Op zaterdag 29 december zullen de oliebollen weer vanaf 9.30 uur huis-aan-huis verkocht gaan worden. Dit jaar op nogal ludieke unieke wijze. Zo kunnen mensen de oliebollen ook telefonisch bestellen en wordt de bestelling vervolgens bezorgd door de eerste niet-commerciële oliebollenkoerier van Nederland, door middel van scooter en solex, en mogelijk een drone. In de tent op het Mariaplein worden eveneens oliebollen verkocht, ook op 30 december. Nadat de oliebollenactie is geëindigd zal de tent opgefrist worden en een metamorfose ondergaan voor de inmiddels alweer derde editie van de Beltrumse Dartskampioenschappen. Opgeven kan in drie categorieën; tot 18 jaar, heren 18+ en dames 18+.

Livemuziek en feest
Op zondagmiddag 30 december om 17.00 uur gaat Glazen Huus Live van start met het muzikale duo Luuk & Doris (ex-Premium), waarna Bad Timing, met onder meer Mart Hillen, het muzikale stokje zal overnemen. Nieuw dit jaar is op die dag de loempiaverkoop vanuit 'de SJB-koare' naast de tent. Nieuwjaarsnacht zal Beltrum het jaar muzikaal ingaan met de rockformatie School's Out. DJ Roel sluit het Glazenhuusfeest af met een knallende feestset.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant