Needse regisseuse Marieta Landkroon wint prijs voor beste muziekvideo

Algemeen

NEEDE - De muziekvideo Do not sing to me, my beauty van de uit Neede afkomstige regisseuse Marieta Landkroon heeft bij het online film festival The Monthly Film Festival de prijs voor beste muziekvideo gewonnen. In oktober viel de muziekvideo ook al in de prijzen tijdens het Queen Palm International Film Festival in Palm Springs, Verenigde Staten.

Do not sing to me, my beauty ging in september in première tijdens het gerenommeerde festival Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam. De muziekvideo werd sindsdien al geselecteerd voor 7 film festivals waaronder Queen Palm International Film Festival en de Terschellinger Filmdagen.

Regisseuse Marieta Landkroon over het succes van de muziekvideo: "De prijs voor beste muziekvideo van The Monthly Film Festival is tot nu toe een ware bekroning op ons werk, maar ook een waardering voor alle sponsors en donateurs die de realisatie van de muziekvideo mogelijk hebben gemaakt."

Do not sing to me, my beauty is inmiddels ook geselecteerd voor het Gelders Doek, waar op 15 januari 2019 (Focus Arnhem) en 16 januari 2019 (LUX Nijmegen) de muziekvideo te zien zal zijn.

De muziekvideo Do not sing to me, my beauty is het regiedebuut van regisseuse Marieta Landkroon. Thomas Beijer verzorgde het arrangement van de muziek en Laetitia Gerards zong het lied, van de befaamde Russische componist Serge Rachmaninoff, in. Voor de realisatie van de unieke muziekvideo werd gefilmd aan de oostkust van Schotland en in de onderwaterstudio in Halfweg. De betrokkenen willen met de video klassieke muziek laagdrempeliger maken en de waardering ervoor te vergroten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant