Carel ter Linden in Oude Mattheüs

Algemeen

EIBERGEN - Carel ter Linden verzorgt op donderdag 17 januari vanaf 19.30 uur een lezing in de Oude Mattheüs in Eibergen. Toegang gratis, vrije gift welkom.

Carel ter Linden, als dominee betrokken bij diverse Koninklijke huwelijken en uitvaarten, was drie jaar legerpredikant in Ossendrecht. Daarna stond hij in Hoogvliet, Oegstgeest en Den Haag, waar hij zestien jaar lang aan de Kloosterkerk verbonden was. In Bijbelse miniaturen, zijn nieuwe boek, vertelt en becommentarieert hij de eeuwenoude verhalen uit de bijbel, die zijns inziens nog altijd van onschatbare waarde zijn.

Op donderdag 17 januari zal Ter Linden in De Oude Mattheüs in Eibergen over zijn boek komen vertellen. Hij zal daarbij aandacht geven aan het karakter van deze verhalen, die stammen uit een andere cultuur dan de onze. Zonder de nodige toelichting kunnen ze gemakkelijk worden misverstaan. Ook zal hij ter illustratie een aantal korte verhalen eruit lichten. Er is mogelijkheid tot signeren. Deze avond is georganiseerd door de Commissie Inspiratie & Ontmoeting van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken en Neede in samenwerking met Boekhandel Gellekink in Eibergen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant