De Berkellandse band Unexpected met van links naar rechts achter Menno van der Werff, Anneke Schelfer, Yvonne Reurslag, Anton Bouwens en voor Han Koeslag en Wim Verdaasdonk. Foto: Rob Weeber
De Berkellandse band Unexpected met van links naar rechts achter Menno van der Werff, Anneke Schelfer, Yvonne Reurslag, Anton Bouwens en voor Han Koeslag en Wim Verdaasdonk. Foto: Rob Weeber

'Onverwacht' gebeuren de mooiste dingen

BERKELLAND - De Berkellandse amateurband Unexpected (Engels voor onverwacht) heeft een bijzondere historie, al was het alleen al vanwege de gemiddelde leeftijd. De zes bandleden scoren gemiddeld 65,6 jaar. Nu is dat tegenwoordig geen uitzondering in de muziekwereld, denk maar aan bands als de Stones. Maar wel uniek is het feit dat de band pas in 2011 gestart is, onder de vlag van de vroegere muziekschool De Triangel in Neede. Met behulp van een muziekleraar werden de eerste repetities opgepakt. Vier leden van destijds hadden zelfs nog nooit muziekles gehad. Na drie keer spelen ging de muziekschool dicht, maar de leden hadden de smaak te pakken en wilden gezamenlijk verder met muziek maken.

Door Rob Weeber

Inmiddels is er een stabiele bezetting ontstaan met toetsenisten Anneke Schelfer en Yvonne Reurslag, zanger Han Koeslag, drummer Menno van der Werff, Wim Verdaasdonk op basgitaar en Anton Bouwens op elektrische gitaar. Anton is jaren lang basgitarist bij de regionale coverband The Flames geweest en pas sinds 2017 bij Unexpected. "Mijn vrouw die bij de kapper zat, kreeg een keer de vraag of ik iets zou voelen voor spelen bij Unexpected. Mijn eerste reactie was nee, ik had geen zin meer om in een band te spelen. In 2011 zijn we gestopt met The Flames en ik vond het wel goed zo. Bovendien had ik last van de rug en moest revalideren. Toch ben ik een keer gaan kijken en zag wel een rol voor mij als begeleider, iemand die wat puntjes op de i kon zetten. In een band spelen vraagt niet alleen ervaring, maar ook kennis van samenspel en samenklank van de verschillende instrumenten in combinatie met zang. Door mijn tijd bij The Flames had ik wat voorsprong op de rest van Unexpected. Uiteindelijk heb ik de basgitaar ingeleverd bij Wim en ben zelf met de elektrische gitaar toegetreden. Het is een pure gezelligheidsband, maar gelukkig staan de leden open voor af en toe een kleine aanwijzing. Daardoor zie je het spelniveau en daarmee ook de vreugde toenemen. Het klikt duidelijk tussen de leden onderling."

Unexpected speelt hoofdzakelijk nummer uit de jaren zestig tot tachtig van de vorige eeuw. Nummers die geschikt zijn voor de instrumentbezetting en lekker klinken, zoals Image van John Lennon, Painted Black van de Rolling Stones en Wonderful Toninght van Eric Clapton. Maar ook nummer als Bloed, zweet en tranen van Andre Hazes, Chasing Cars van Snow Patrol en Ik wil jou van Polle Eduard behoren tot het repertoire. Unexpected treedt zo'n vier keer per jaar op, waaronder op de jaarlijkse muziekmiddag bij Café Baan in Geesteren. Het eerstkomende optreden is in Café de Ruif in Neede op zondag 20 januari van 15.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten