Zonnebloem Geesteren-Gelselaar met harmonica's nieuwe jaar in

GEESTEREN - De eerste nieuwjaarsbijeenkomst van de Zonnebloem afdeling Geesteren-Gelselaar heeft de bezoekers een leuk uitstapje naar het verleden bezorgd. Na afloop bleek dat een goede keuze: het publiek was enthousiast.

Dorpshuis De Zunnekamp in Geesteren was afgelopen woensdag om half drie tot de laatste stoel bezet. Bij binnenkomst kreeg eenieder een kop koffie of thee met een Nieuwjaarsrolletje: een Achterhoekse lekkernij voor het begin van het nieuwe jaar. Dus geen 'knieperken', want dat is een plat koekje, dat aan het eind van het jaar word gebakken en gegeten. Plat omdat het gehele jaar is 'afgerold'/ voorbij is. Duidelijk een verschil.
Nadat de voorzitster de gasten namens de Zonnebloem en alle vrijwilligers een goed maar vooral gezond 2019 had gewenst, konden de harmonicaspelers hun instrumenten lostrekken. Bij de klanken van deze muziek wordt bij velen meteen de link gelegd naar vroeger tijden. Wanneer er in de jaren zestig/zeventig iets te vieren viel, dan kwam er al snel een harmonicaspeler aan te pas.
De spelers waren duidelijk op het oudere publiek voorbereid. Zij deelden mappen met liedteksten uit, zodat er kon worden meegezongen. En dat werd naar hartenlust gedaan. Tussen de bedrijven door werden gedichten voorgedragen, herinneringen opgehaald en vergelijkingen getrokken tussen heden en verleden. Was vroeger een muis een dier, tegenwoordig een ding/apparaatje. Mobiel, vroeger de auto nu een telefoon. En een jaar of vijftig geleden hadden we nooit kunnen bedenken dat we nu gebruik maken van een wasdroger, afwasmachine, magnetron of computer. En niemand had ooit gehoord van appen, chillen, twitter en facebook. 'Wie had dat kön denkn dat zo eets meugeluk was', dat waren kreten die geregeld gehoord werden. Met een kop soep en een broodje werd de middag afgesloten.

Meer berichten