Assink Leerlingen met hun zelfgebouwde hoorns. Foto: PR
Assink Leerlingen met hun zelfgebouwde hoorns. Foto: PR (Foto: eigen)

De blaasperiode zit er op! De workshop kan beginnen....

EIBERGEN - Volgens de traditie is zondag 6 januari voor het laatst buiten geblazen door de midwinterhoorngroep Eibergen. Maar dat betekent na een druk en geslaagd seizoen nog geen rust voor de blazers.

Sinds 10 januari is een aantal vrijwilligers van de groep te gast bij het Assink aan de Julianastraat in Neede. Voor groep 2 (Ti1) verzorgen ze net als vorig jaar een workshop Midwinterhoorn bouwen. Na acht weken gaan ruim twintig leerlingen met een zelfgemaakte hoorn naar huis. Belangstellenden om daarbij te helpen kunnen dat laten weten aan de secretaris van de groep, Gerrit Keuper.
Het afgelopen seizoen van de midwinterhoorngroep Eibergen zal vol hoogtepunten. Zo was er grote belangstelling voor het bouwen van een hoorn in de WEMA: maar liefst vijftien stuks leverde dat op. Ook de erkenning van het bouwen als echt immaterieel Cultureel Erfgoed viel goed. Verder werd er meegewerkt aan de blaas-estafette van Gelselaar naar de WEMA en werd er geblazen bij verscheidene wandelingen. Dan waren er nog de tv-optredens: live in de nieuws van omroep Gelderland en Goedemorgen Nederland van WNL. Tenslotte werd succesvol deelgenomen aan de blaascompetitie van Gelderland (3de) en Nederland (13de).

Meer berichten