Kapper/barbier Joudi Mousa in zijn salon Barber King. Foto: Rob Weeber
Kapper/barbier Joudi Mousa in zijn salon Barber King. Foto: Rob Weeber

Barber King in Eibergen geopend

Algemeen

EIBERGEN - Kapper Joudi Mousa (1994) ontvluchtte vier jaar terug Dêrik, Syrië. Hij kwam terecht in Enschede en kon als kapper aan de slag in Haaksbergen. Na verloop van tijd echter wilde hij zijn eigen zaak, een barbiershop. De keus viel na gedegen onderzoek op Eibergen en op zondag 27 januari opende hij zijn zaak, Barber King.

Door Rob Weeber

Joudi's hele familie zit in het kappersvak en de keuze voor het vak was dus niet verwonderlijk. Met veertien jaar begon hij als leerling en ontwikkelde zich als mannenkapper. Intussen is hij gepokt en gemazeld als het gaat om gezichtsverzorging bij de heren. Want knippen is slechts een ding, scheren, baard trimmen, waxen, haar wassen en stoomreiniging van het gezicht behoren ook tot de dagelijkse werkzaamheden. Verder verkoopt hij een mooie lijn verzorgingsproducten als shampoo, gel en wax.

Epileren met touw geeft beter resultaat
"Het is een mooi vak, waarin je onder de mensen bent", legt hij uit. "Mijn hele familie is kapper, waaronder mijn broer en acht neven. Het vak heb ik in Syrië geleerd, maar daar knipte ik alleen Arabische mannen. In Haaksbergen knipte ik hoofdzakelijk Nederlandse mannen. Ik ken dus de eigenschappen van beide soorten haar. Oosterse mannen bijvoorbeeld hebben dikker en meer haar, vooral Turkse mannen. Tegenwoordig laten veel jongeren hun hoofd opscheren. Het onderste gedeelte maak ik dan kaal met het mes. Ook bij baarden zie je wel dat het eerste stukje vanaf het oor kaal blijft. Naast knippen en trimmen kun je hier ook terecht voor scheren, lekker op de ouderwetse manier met kwast, zeep en mes. Oor- en neusharen wax ik, dan blijft het langer weg. De wenkbrauwen epileer ik met een touwtje. Het resultaat is beter dan met het pincet. Het uitgetrokken gebied blijft zo'n drie weken mooi glad. Tenslotte kan men hier voor een gezichtsreiniging met stoom terecht. Veel mannen weten het nog niet, maar je komt hier een halfuurtje heerlijk tot rust onder genot van een kopje koffie of verse muntthee. En het hoeft ook niet duur te zijn. Alleen knippen kost hier euro 14,50. Bovendien kun je ook sparen. Na tien keer knippen is je spaarkaart vol en krijg je de elfde knipbeurt gratis."

Kapster voor dames gezocht
Mousa wil ook graag vrouwelijke klandizie in zijn salon krijgen, hoewel hij zelf geen vrouwen knipt. Daar heeft hij naar eigen zeggen de opleiding niet voor. Daarom is hij op zoek naar een kapster die naast de heren ook de damesafdeling wil behartigen. De zaak omvat een ruime salon met vier stoelen. Barber King is de gehele week geopend; van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vrijdagavond is de zaak tot 21.00 uur geopend. Een afspraak maken is niet nodig. Barber King is te vinden aan de J.W. Hagemanstraat 4, Eibergen, grenzend aan 123PCcenter. Reacties kunnen naar Jouri Mousa, 06-38587512.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant