De Plaggenmeijers uit Rekken organiseren dit jaar de Folkloremiddag. Foto: PR
De Plaggenmeijers uit Rekken organiseren dit jaar de Folkloremiddag. Foto: PR

Berkelland Folkloremiddag in Rekken

Algemeen

REKKEN – De folkloristische dansgroep De Plaggenmeijers uit Rekken zijn zondag 10 februari in zaal Kerkemeijer in Rekken gastheer van de jaarlijkse Berkelland Folkloremiddag. Sinds 2006 verzorgen de folkloristische dansgroepen uit de gemeente Berkelland een gezamenlijke dansmiddag om de gemeenschapszin te bevorderen.

De jaarlijkse Folkloremiddag ontstond op 1 januari 2005 door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo tot Berkelland. De dansgroepen kunnen bij bijzondere gelegenheden gezamenlijk aantreden en hiermee de steeds verder toeslaande vergrijzing het hoofd bieden. Na een eerste gezamenlijke dansavond in 2006, op initiatief van de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo, is besloten er een jaarlijks terugkerende middag van te maken. Bij toerbeurt is de organisatie in handen van één van de Berkellandse dansgroepen.
Zaal Kerkemeijer aan de Rekkenseweg 44 in Rekken gaat zondag om 13.30 uur open en de folkloremiddag begint om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant