Selectie Vios Gym presteert prima

BELTRUM - Prima prestaties van de turnsters van VIOS Gym uit Beltrum tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van de vierde divisie, op zondag 3 februari in Didam.

In de vroege ochtend mochten de junioren, Babeth Wildenborg, Mila ter Meer en Aniek Ballast samen met instapper Jenske Roerdink aftrappen. Jenske begon haar wedstrijd op de vloer, maar raakte helaas een stuk van haar oefening kwijt, wat veel punten kostte. Dat herstelde ze op de toestellen sprong en brug waar zij op beide onderdelen het tweede cijfer van de wedstrijd haalde. Uiteindelijk moest Jenske genoegen nemen met een 14de plek.
Aniek, Babeth en Mila mochten begonnen op de balk, waar Babeth en Mila heel knap hun zenuwen onder controle hielden. Op vloer liet Aniek vervolgens zien dat zij een hele strakke oefening neer kan zetten. Met prima sprongen en brugoefeningen eindigden de Beltrumse dames respectievelijk op de 13de, 8ste en 6de plaats.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan senior-turnster Maud te Veluwe en pupil 2-turnster Nikki Roerdink. Nikki mocht starten op de vloer en dat deed ze uitstekend. Zelfs een element, dat bij het inturnen nog lastig was, lukte. Dit zette Nikki voort op sprong, brug en balk, waar ze zonder val van afkwam. Mede dankzij een derde plaats op sprong werd ze uiteindelijk elfde. Maud had brug als eerste toestel. Met een mooie doorgeturnde oefening maakte ze een prima start van haar wedstrijd. Op balk wist ze haar zenuwen onder controle te houden met een stabiele oefening, die ze ook op vloer liet zien. Maud haalde zowel op de brug als de balk het hoogste cijfer van de wedstrijd en nam een welverdiende gouden medaille mee naar huis.
In de derde wedstrijd kwam jeugd 1 turnster Sophie Heutinck in actie. Ze startte op de balk en deed dat geweldig: strak, mooi en zonder val. Ook op vloer ging Sophie als een speer. Op sprong liet ze voor het eerst een nieuwe sprong aan de jury zien. Een goede brugoefening sloot haar wedstrijd af, en Sophie eindigde uiteindelijk als elfde.

Meer berichten