Fotografie: Foppe Schut, Emelie Schäfer, Marije van den Berg
Fotografie: Foppe Schut, Emelie Schäfer, Marije van den Berg (Foto: )

Concert met romantische Debussy en aangrijpende Messiaen door vier jonge musici

EIBERGEN - Op zaterdag 23 februari om 14.30 uur vindt het tweede concert door de onlangs opgerichte stichting Podium Eibergen plaats.

Centraal in het programma staat het beroemde 'Quatuor pour la fin de temps' van de Franse componist Olivier Messiaen. Dit 'Kwartet voor het einde der tijden' verbeeldt de schepping en de apocalyps. Messiaen schreef dit aangrijpende werk tijdens zijn krijgsgevangenschap in de Tweede Wereldoorlog. De première, door hem en drie medegevangenen, vond plaats tijdens een vriesnacht in 1941.
Het concert wordt geopend met het pianotrio van Claude Debussy. Messiaen was een groot bewonderaar van Debussy. Het pianotrio is een vroeg werk met een nog romantische inslag, al zijn enkele typische Debussy-elementen al wel degelijk aanwezig. Via het meer klassieke Thème et variations van Messiaen en de meer abstracte, kleurrijke Rhapsodie voor klarinet en piano van Debussy mondt het programma uit in het Quatuor.

De vier musici die optreden zijn klarinettist Jelmer de Moed, violist Tim Brackman, cellist Pieter de Koe en pianist Rik Kuppen. Studerend in Duitsland en Italië, toerend door Nederland als finalist van Dutch Classical Talent en met optredens in grote zalen als het Concertgebouw in Amsterdam hebben deze vier jonge musici hun sporen inmiddels ruim verdiend.

Wie dit bijzondere concert wil bijwonen, kan reserveren via info@podiumeibergen.nl. Er is een maximaal aantal van 50 stoelen.
De Brackman Boerderij is te vinden op Kormelinkbulten 3 in Eibergen. Entree is 17,50 euro; tien euro voor scholieren/studenten.


www.podiumeibergen.nl

Meer berichten