D66 zet vragen bij veiligheidssituatie rond Largas in Neede

NEEDE - Eind januari heeft raadslid Erik Slotboom namens D66 schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld omtrent de nieuwe verkeerssituatie in Neede na aanleg van de Largas. Het betreft een tweetal locaties die volgens hen voor het verkeer een onveilige situatie hebben opgeleverd. Largas is overigens een inrichting van wegen volgens het principe LAngzaam Rijden GAat Sneller.

Door Rob Weeber

De eerste betreft de bocht/afbuiging naar de Haaksbergseweg komende vanuit de Meijersweg. Via de Haaksbergseweg komt men op de Largas. De tweede betreft de verplaatsing van de bebouwde komgrens richting Rondweg nummer 12. De gekozen aansluiting heeft volgens D66 tot gevolg dat er een onoverzichtelijke en onveilige situatie is ontstaan voor het verkeer komende vanuit de Meiersweg dat linksaf de Haaksbergseweg op wil richting de Largas. Het verkeer vanuit Neede dat van rechts komt, is namelijk pas laat zichtbaar vanaf dat punt. Tot nu toe heeft het gelukkig slechts tot blikschade geleid.

Een tweede punt van zorg is de locatie van de grens van de bebouwde kom welke volgens D'66 te ver naar het noorden richting Borculo is opgeschoven. Vanaf de Largas trekt het verkeer op om vervolgens binnen 100 meter te moeten afremmen voor de op- en afrit van het Esso benzinestation en het oversteekeiland voor fietsers.

D66 wil graag weten of de onveilige situatie bij het uitkomen van de Meijersweg bij het college bekend is en of het college bereid is maatregelen te nemen om de veiligheid te bevorderen. Een oplossing zou volgens hen een verkeersspiegel kunnen zijn, net zoals op de kruising van de Nieuwstraat en de Wilhelminastraat.

Verder heeft D66 de vraag gesteld of de onveilige situatie door de positie van de bebouwde komgrens voor verkeer bij het college bekend is en of zij hier (in samenwerking met de provincie Gelderland) bereid is maatregelen te nemen om de veiligheid te bevorderen. Het meest wenselijk voor D66 is een verlegging van de bebouwde komgrens voor verkeer ter hoogte van de kruising tussen Rondweg en de Kempersdijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden