Jubilerende biljartvereniging houdt vierballentoernooi

EIBERGEN - Biljartvereniging 't Heukske van café Tijink Eibergen viert zijn 40-jarig bestaan. De biljartvereniging is op 28 mei 1979 opgericht door wijlen Hendrik-Jan Tijink, Wim Tijink, Harry Asschert en en wijlen Toon Schuurman.

In verband met dit 40-jarig bestaan organiseert de vereniging voor een ieder die wel eens een balletje stoot een vierballen-biljarttoernooi. Dit spel wordt gespeeld, zoals de naam al zegt, met vier ballen en de witte bal met stip is de speelbal. Verschillende caramboles leveren een verschillend aantal punten op. De volgorde van het raken van de gekleurde ballen is niet van belang. Er wordt gespeeld in groepen van ongeveer tien personen. Iedere speler begint vanaf acquit. Als er geen carambole wordt gescoord is de volgende speler aan de beurt. Verdere uitleg vindt plaats tijdens de speelavond.

Het is de bedoeling om de voorronden van dit toernooi te spelen op maandag-, dinsdag- en donderdag- en vrijdagavond bij Café Tijink ook wel de De Beuk genoemd. De aanvangstijd is elke avond om 19.30 uur, eerste speelavond is vrijdag 26 april en de finale is op zaterdag 25 mei.
Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro. Er zijn leuke prijzen te winnen. Tevens vindt er elke avond een verloting plaats met onder andere diverse vleesprijzen.

Iedereen die wel eens een balletje stoot kan aan dit toernooi deelnemen. Men kan zich opgeven bij Café Biljart Tijink, Beltrumseweg 7 te Eibergen (tel. 0545-471318) of per e-mail: bvheukske@gmail.com. De opgave moet binnen zijn voor 14 april.

Meer berichten