Ook sporten met beperking

BERKELLAND - Sporten en bewegen is belangrijk. Het is leuk en gezond en het zorgt voor participatie. Iedereen die dat wil, zou moeten kunnen sporten en bewegen. Dichtbij huis, ongeacht leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen. Voor mensen met een beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend, maar Achterhoek in Beweging wil daar wat aan doen.

De organisatie wil met het project Uniek Sporten meer mensen met een beperking in de regio structureel laten sporten. Daarvoor is het onder meer belangrijk dat accommodaties toegankelijk zijn en er een breed aanbod aan sportactiviteiten is. Het uitgangspunt is om verbindingen te leggen, samen te werken met of aan te sluiten bij al bestaande initiatieven. Geen aparte voorzieningen en organisaties, maar integratie. Mensen met een beperking moeten gewoon mee kunnen doen.
Zo is tafeltennissen een activiteit die door iedereen kan worden beoefend. Bijvoorbeeld bij tafeltennisvereniging VIOS in Beltrum, die meedoet aan het project. Op maandag 29 april, 6 mei en 13 mei kunnen belangstellenden tussen 19:30 en 22:00 uur uitproberen of zij deze sport leuk vinden. Sporthal De Sonders is geschikt voor mensen met een beperking en alle materialen zijn aanwezig. Bovendien zijn er voldoende leden om te begeleiden. Alleen sportkleding en sportschoenen moeten worden meegebracht.
Wie meer wil weten over Uniek Sporten kan contact opnemen met Alexander Tempels via e-mail alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl of tel. 06 – 28062114. Vanaf 1 maart kunnen belangstellenden zich opgeven op onderstaande website.

www.kiesjeuniekesport.nl

Meer berichten