Bo Thesseling en Sil Scharenborg. Foto: PR
Bo Thesseling en Sil Scharenborg. Foto: PR

Opnieuw medailles voor Odival

Algemeen

EIBERGEN - Voor hun tweede plaatsingswedstrijd 5e divisie vertrokken op zaterdag 16 februari twaalf turnsters van Odival Eibergen richting Winterswijk. Daar werden deze wedstrijden in de Turn en Sporthal gehouden. De meisjes turnden een vierkamp op de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer in zeven verschillende leeftijdscategorieën. Net als bij de eerste plaatsingswedstrijd lieten de turnsters van Odival hele mooie oefeningen zien, met af en toe een klein schoonheids foutje.

Vier turnsters geboren in 2010 beten het spits af in de categorie instap D 2. De resultaten mogen er zijn Met een puntentotaal van 55,475 in het algemeen klassement behaalde Bo Thesseling een verdiende eerste plaats. Sil Scharenborg werd derde met een puntentotaal van 54,450. Bente Kamperman en Issi Karel lieten hele mooie oefeningen zien, maar helaas lieten zij hier en daar een steekjes vallen Zij behaalden 52,675 en 49,225 punten.
Op de andere baan mochten de Jeugd 2, meisjes geboren in 2006 turnen Lian Schepers werd derde op brug en balk, helaas door technische problemen deed haar vloermuziek niet, waardoor ze deze zonder muziek moest turnen, hiervoor kreeg ze puntenaftrek. Ze behaalde 40,550 punten. Voor Bente Brundel is dit het eerste wedstrijdseizoen, zij liet alweer grote vooruitgang zien vergeleken met de eerste voorronde.
In de tweede wedstrijdserie mochten de andere drie instapmeisjes D2 geboren in 2010 hun oefeningen laten zien. Lotte Ormel werd net als in de eerste voorronde, verdiend eerste met een puntentotaal van 55,075. Liz Nahuis mocht met een puntentotaal van 53,900 de bronzen medaille in ontvangst nemen een mooie prestatie, Lauren Grijsen eindigde met een puntentotaal van 53,025 net naast het podium als vierde.
De derde wedstrijd waren de pupillen 1 geboren in 2009 aan de beurt. Fenne Pit turnde naar behoren; op de onderdelen brug en balk werd ze eerst, op sprong tweede en haar vloeroefening was goed voor een derde plaats. Met een puntentotaal van 55,675 werd haar de gouden medaille omgehangen. Cleo ten Bruin was goed in vorm en scoorde met name hoog op brug, met een puntentotaal van 52,625 werd ze zevende. Suze Baak en Indy van der Spoel haalden een score van 49,875 en 49,050.
Kyra Bult turnde in de categorie Pupil 2 meisjes geboren in 2008. Het verliep iets minder goed dan in de eerste voorronde, toen Kyra net naast het podium eindigde Kyra turnde wel een hele mooie strakke balk oefening die goed was voor de 4e plek, in totaal behaalde ze 51,275 punten.
Op 30 maart zullen deze dames nog een plaatsingswedstrijd turnen. De resultaten van de beste twee wedstrijden tellen voor plaatsing voor de finale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant