Rebecca en Rick worden gefeliciteerd. Foto: eigen foto
Rebecca en Rick worden gefeliciteerd. Foto: eigen foto

Jong bloed in raadscommissies

Algemeen

BERKELLAND - Rick Hulshof uit Eibergen en Rebecca Meijerink uit Haarlo zijn dinsdag tijdens de raadsvergadering voorgedragen als burgercommissielid. Rick namens GroenLinks en Rebecca namens het CDA. Daarvoor moesten beiden officieel de belofte afleggen. Na het afleggen van de belofte volgde een snelle ronde met felicitaties van aanwezige raadsleden.

Door Rob Stevens

Burgemeester Joost van Oostrum sprak bij de plechtigheid over het belangrijke en intensief werk van (burger)commissieleden. En ook had hij het over het heuglijke feit dat de invloed van jongeren op de Berkellandse politiek toeneemt. Vorige maand werd de jongerenraad geïnstalleerd. Met de komst van Rebecca en Rick wordt de gemiddelde leeftijd van de commissieleden verder omlaag gebracht. In de verschillende raadscommissies zitten naast de raadsleden ook burgercommissieleden. Rick en Rebecca kunnen namens hun fracties nu het woord voeren in de commissies.
Om de besluiten van de gemeenteraad zo goed mogelijk voor te bereiden worden onderwerpen voorbesproken in de raadscommissies. De verschillende partijen kunnen zo hun meningen uitwisselen en onderlinge posities bepalen. De commissies adviseren de gemeenteraad. Berkelland kent de commissie Bestuur en Ruimte en de commissie Sociaal. Elke commissie heeft zijn specifieke taakvelden. De raadscommissies worden ook gebruikt voor overleg van de commissieleden met het college van burgemeester en wethouders.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant