De jubilarissen met voorzitter Riekie Wormgoor. Foto: Rob Stevens
De jubilarissen met voorzitter Riekie Wormgoor. Foto: Rob Stevens

Vier jubilarissen bij Vrouwen van Nu

Algemeen

EIBERGEN - Donderdag werd een viertal jubilarissen van de afdeling Eibergen van 'Vrouwen van Nu' in het zonnetje gezet. Marietje Wennink en Diny Stomps omdat zij beiden veertig jaar lid zijn van de vrouwenvereniging en Marietje van der Kris en Trudie Fokkink omdat zij 25 jaar lid zijn. Voorzitter Riekie Wormgoor sprak de dames toe voor een volle zaal met zo'n honderd vrouwen en overhandigde de jubilarissen een attentie.

Door Rob Stevens

Voorzitter Riekie Wormgoor heeft ter voorbereiding de jubilerende dames thuis opgezocht voor een praatje en om te horen waarom zij destijds eigenlijk lid waren geworden van 'Vrouwen van Nu'. Hun antwoord ligt voor de hand: "Voor de maandelijkse gezellige avond met andere vrouwen." Maar Vrouwen van Nu is voor de ontwikkeling van de jubilarissen, en andere vrouwen, ook belangrijk geweest. De vereniging biedt en bood daarvoor altijd al mogelijkheden in de vorm van cursussen, activiteiten, lezingen, evenementen, scholing, et cetera.
De drie aanwezig jubilarissen worden aan het begin van de avond één voor één naar voren geroepen. Trudie Fokkink is donderdag niet aanwezig omdat ze momenteel in Pronsweide verblijft om te revalideren. Maar ze heeft per telefoon aan Riekie laten weten binnenkort weer van de partij te zijn in Eibergen. Ze werd destijds gelijk lid met Marietje van der Kris. Riekie, als kersverse nieuwe voorzitter, schrikt als ze Marietje belt voor een afspraak en deze zegt: "Met de directeur?"
Diny was het jongste lid ooit toen ze zich vijftig jaar geleden aanmeldde. Ze stortte zich meteen actief op de mogelijkheden die de vereniging bood. Waaronder een cursus 'Spreken in het openbaar'. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Diny twee keer voorzitter is geweest van de afdeling Eibergen.

De korte plechtigheid eindigt met gezang. Marietje Wennink werd namelijk op de dag af tachtig jaar geleden onder de kerktoren van Geesteren geboren. Reden voor de zaal het 'Lang zal ze leven' aan te heffen.
Achter de jubilarissen ligt de bühne in de grote zaal van de Huve vol met etenswaren: koek, beschuit, rijstwafels, frisdrank, jam, et cetera. Een bijdrage van de leden voor de inhoudelijke spreker van die avond, Theo Elzinga die wat komt vertellen over het werk van de Voedselbank.
'Vrouwen van Nu' heeft zo'n honderd leden. Buiten de reguliere maandelijkse bijeenkomsten op donderdag in De Huve organiseert de afdeling ook veel activiteiten. Elk jaar zijn er wel reisjes. Of de vrouwen ontmoeten elkaar tijdens een van de fietstochtjes of bij de lees- of tuinclub.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant