Prins Gerben en prinses Evelien tijdens een eerdere editie van de carnavalsavond van de KK-soos. Foto: Hans Winters
Prins Gerben en prinses Evelien tijdens een eerdere editie van de carnavalsavond van de KK-soos. Foto: Hans Winters

Carnaval bij Kei- en Knalsoos belooft weer daverend feest te worden

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op de vrijdagavond voorafgaand aan het carnaval, dit jaar dus vrijdag 1 maart, verzorgt stichting KK-soos carnaval voor de Kei- en Knalsoos. Deze avond is bedoeld voor mensen van zestien jaar en ouder met een beperking. Ook dit jaar belooft het weer een geweldig feest te worden.

Al zo'n dertig jaar organiseert stichting KK-soos met ondersteuning van vele vrijwilligers deze carnavalsavond. Op vrijdag 1 maart is de grote zaal van 't Zwaantje in Lichtenvoorde weer het versierde decor voor het carnavalsfeest voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en hun begeleiders uit Oost-Achterhoek. Een onderdeel van het feest is de verkiezing van de prins en prinses. Er is een verkleedwedstrijd: wie heeft de allermooiste carnavalsoutfit aan? Ook is er een danswedstrijd. Dat kan heel goed met lekkere muziek van Dokters Swingende Infuustoeters. En als klap op de vuurpijl is er een speciaal gastoptreden van carnavalsartiest Jeremy Buttner.

Carnavalsverenigingen De Jonge Nölepeters uit Lievelde en De Vènesikke uit Vragender maken met hun hoogheden opwachting op de carnavalssoosavond. Beide verenigingen verzorgen al jaren samen met de vrijwilligers van de KK-soos de ondersteuning van deze avond en dit jaar nemen zij zelfs de presentatie van de avond op zich. De prinsen/prinsessen en adjudanten uit beide kerkdorpen zitten in de jury die de kleding en danspassen beoordeelt én de hoogheden van de soosavond aanwijst.

Het feest begint vrijdag 1 maart om 19.41 uur en duurt tot 22.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur en reserveren is niet nodig. De entree kost vijf euro, begeleiders gratis. Hapjes en drankjes zijn te koop met consumptiemuntjes. Na het carnaval gaat de KK-soos gewoon door. Elke twee weken organiseert stichting KK-soos de 'gewone' disco op vrijdagavond, vaak in de kelder van 't Zwaantje. Er is een lift aanwezig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant