Afbeelding

Beltrums carnaval feest voor iedereen

Algemeen

BELTRUM - Beltrum timmert breed en vooruitstrevend aan de weg. Het dorp heeft een zeer positief imago, dat zijn weerga niet kent. Daarvan plukt in de hechte gemeenschap ook de carnavalsviering zijn vruchten.

Door: Henri Walterbos

Carnaval leeft in Beltrum. Niet in de laatste plaats door de ludieke pr van de Belhamels, zoals drie jaar geleden de 'love caravan' van Prins Sander en Adjudant Richard. Daarmee zetten ze het dorp landelijk op de kaart, met als gevolg bezoek van tal van cameraploegen. En ook dit jaar maakt Beltrum zich weer op voor een daverend carnavalsfeest, waarbij niemand vergeten wordt. Zo worden de zieken bezocht, komen de kinderen aan bod en natuurlijk ook de 50-plussers.
Het Beltrumse carnaval wordt al op donderdagavond geopend. In de Hassinkhof overhandigt burgemeester Joos van Oostrum de dorpssleutel aan Prins Hans (Stevens) en Adjudant Ronald (van Hal).
"De buutavonden zijn de laatste jaren altijd snel uitverkocht en ook de Bonte buutmiddag, zaterdagmiddag, is een voltreffer." Aan het woord Sander Esselink, President van de Belhamels. "Over deze buutmiddag zal wederom lang worden nagepraat", verwacht Sander lachend. "Niemand minder dan Brother John, oftewel Marlon Kicken, zal wederom zijn opwachting maken. Drie jaar geleden was hij er ook al en zorgde hij voor een onvergetelijke buut, die menig aanwezige zich nog wel herinnert."

B.A.S.
Deze middag is er voor het eerst een optreden van B.A.S., de BuutAvondSchool van Bas de Stofjas, oftewel Beltrums buutreedner Paul Scharenborg. Hij heeft een aantal leerlingen in zijn klasje zitten om klaar te stomen voor toekomstige buutavonden in Beltrum. Deze middag gunt hij zijn leerlingen alvast een podium en de aanwezigen een inkijkje in zijn lesmethoden. De middag wordt afgesloten door buutreedner Marcel Diepenmaat, uit Haaksbergen. Deze middag zullen ook de nieuwe senioren hoogheden onthuld worden.
Zaterdagavond is het Nozem Night, onder leiding van Nozems Prins Hans en Adjudant Ronald. In het voorcafé, The Bayou, het duo Luuk en Dorus. Op de Dansvloer kan geswingd worden door lokale Feestfabriek-dj Roel Starink. Zondagmorgen brengen de Beltrumse hoogheden een bezoek aan de Maïskoele in Voor Beltrum, en maandagmorgen zijn ze bij de Jonge Nöhlepeters in Lievelde. 's Middags dompelt het Beltrumse gezelschap zich onder in de Grolse binnenstad om met duizenden anderen mee te doen aan het traditionele Dweilen.
Dinsdag wordt het carnaval in eigen gelederen afgesloten, met de traditionele Pats Boem Show in Residentie Belhamelshoes Spilman. Een kolderieke show vol hilariteit, gezang en gelach, verzorgd door leden van de carnavalsvereniging. Alles kan en mag. De Horknarren schijnen aan iets te werken, en ook het Prinsenpaar zal zich niet onbetuigd laten, waarbij de Raad van Elf uiteraard niet kan achterblijven. De Hofdames misschien ook nog? "De Pats Boem Show is ieder jaar weer beregezellig. Ik verheug me er weer op," sluit Sander af.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant