Teunis van der Zwart bespeelt de natuurhoorn. Foto: PR
Teunis van der Zwart bespeelt de natuurhoorn. Foto: PR

La Chambre du Roi opent concertenreeks Cultuurfonds Vorden

Algemeen

VORDEN - Cultuurfonds Vorden heeft een commissie van deskundige liefhebbers gevraagd een serie van vier concerten samen te stellen voor 2019. Op zondag 10 maart treedt tijdens het eerste concert in het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg te Vorden La Chambre du Roi op. Aanvang 15.00 uur. Het concert duurt tot ongeveer 16.30 uur.

De concerten worden allemaal uitgevoerd door internationaal bekende musici op een wisselende locatie. Zo geeft het cultuurfonds vorm aan de doelstelling om een inspirerend kunst- en cultuurklimaat te bevorderen en samenwerking te zoeken met andere cultuuraanbieders of locaties in Vorden en directe omgeving.

Zondagmiddag 10 maart staat kamermuziekensemble La Chambre du Roi in het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg/Vorden. 'La Chambre du Roi' rondom Esther Visser (barokviool, klassieke viool) speelt muziek uit verschillende stijlperiodes – van Barok tot vroege Romantiek - op authentieke instrumenten. Direct na de oprichting won het ensemble de titel 'Promising Ensemble 2011' tijdens de 'International Young Artists' presentation in Antwerpen.

De bezetting in dit concert is: Teunis van der Zwart, natuurhoorn, Esther Visser, barokviool, Laura Bruggen, barokviool en barokaltviool, Manuel Visser, altviool en Marike Tuin barokcello. Teunis van der Zwart is eerste hoornist van het Orkest van de Achttiende Eeuw en wellicht een van de beste natuurhoornisten ter wereld.

Concertagenda
Zondag 23 juni: het Rodion trio in het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg-Vorden.
Vrijdagavond 16 augustus: Claudia y Manito in de Kapel de Wildenborch.
Zondag 17 november: Duo Levy-Idmtal, in de vernieuwde Westerholtzaal van Kasteel Hackfort.

Na afloop van de concerten is er gelegenheid om een drankje te drinken en na te praten met de uitvoerende musici. Op de website van Cultuurfonds Vorden staat onder de kop 'evenementen' een meer uitgebreidere toelichting per concert.

Voor drie zondagmiddagconcerten, te weten 10 maart, 23 juni en 17 november, kan men ook als geheel een abonnement boeken. Zie hiervoor de website van het cultuurfonds.


www.cultuurfondsvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant