Patricia Hoytink-Roubos. Foto: PR
Patricia Hoytink-Roubos. Foto: PR

Patricia Hoytink-Roubos voorgedragen als burgemeester van Overbetuwe

Algemeen

BERKELLAND - In de openbare raadsvergadering van de gemeente Overbetuwe van dinsdag 26 februari is bekendgemaakt dat Patricia Hoytink-Roubos is voorgedragen als burgemeester van Overbetuwe. De gemeenteraad heeft daarmee het advies van de vertrouwenscommissie overgenomen.

Patricia Hoytink-Roubos (Heerhugowaard,1972) is sinds 2014 wethouder van de gemeente Berkelland (43.902 inwoners, vier grote en zeven kleine kernen). Ze heeft als A-verpleegkundige gewerkt en is sinds 2004 politiek actief voor het CDA. Ze heeft zich ontwikkeld tot een betrokken, gedreven en verbindende bestuurder. Besturen houdt voor haar in dat ze dienstbaar, zichtbaar en benaderbaar is. Burgerparticipatie wil ze in Overbetuwe graag op een hoger niveau brengen.

Met deze voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is de procedure voor de benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad zal de minister een voordracht doen, waarna de benoeming bij Koninklijk Besluit zal volgen. Wanneer dit Koninklijk Besluit is te verwachten, is nu nog niet aan te geven. De gemeenteraad hoopt dat Patricia Hoytink-Roubos per half april benoemd en geïnstalleerd kan worden. De huidige burgemeester van Overbetuwe, Toon van Asseldonk, neemt op 4 april afscheid, na zes jaar burgemeesterschap.

Overbetuwe is een gemeente van 46.828 inwoners en heeft een oppervlakte van 115 km². De gemeente vormt samen met de oostelijker gelegen gemeente Lingewaard de streek Over-Betuwe. Het bestuurlijk centrum van Overbetuwe is gevestigd in Elst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant