De Needse Kirsten Hauser-Lensink wordt gekroond tot 'Mrs Universe'. Foto: PR
De Needse Kirsten Hauser-Lensink wordt gekroond tot 'Mrs Universe'. Foto: PR

Needse wint 'Mrs-verkiezing' in Singapore

Algemeen

NEEDE – Bij de verkiezing Mrs. Global Universe in Singapore heeft Kirsten Lensink-Hauser (27) uit Neede de eerste plek weten te bemachtigen. Ze was daarmee de sterkste kandidaat van de competitie, welke uit 28 getrouwde vrouwen van over de hele wereld bestond.

Toen Lensink in 2016 het ja-woord gaf aan haar man, wist ze dat ze haar hobby als deelnemer van zogeheten 'pageant shows' (miss-verkiezingen; red.) voorgoed vaarwel zei. Als 'miss' mag je immers niet getrouwd zijn, zo schrijven de regels voor. Toch werd ze twee jaar geleden gevraagd om mee te doen aan een verkiezing, maar dan voor getrouwde vrouwen. Vol enthousiasme nam ze het aanbod aan en reisde naar Singapore om kandidaat te zijn in de Mrs Worldwide-verkiezing. Ze won daar de subtitel Best Catwalk Worldwide en werd derde in de algemene competitie. "Ik was enorm trots op mezelf. Het is niet niks om in de top 5 te komen in een wedstrijd waaraan zoveel ervaren modellen meedoen. De subtitel Best Catwalk was er één waarop ik had ingezet."

Maar er zat meer in, voelde de 27-jarige Needse. "Omdat ik er een tijd uit was, presteerde ik niet op alle vlakken optimaal en dat frustreerde. Met mijn 27 jaar ben ik bijna bejaard in de modellenwereld; dat werkt eigenlijk net als in de sport. Het is hard werken om je conditie op peil te houden en lichamelijk mee te kunnen komen. Maar ik wilde gewoon nog één keer knallen." En dus besloot ze om nog een laatste keer aan een soortgelijke verkiezing mee te doen: Mrs. Global Universe. Deels in Singapore, deels in Maleisië dit keer, won Lensink ook hier een subtitel: die van Mrs Topmodel, welke je verdient als je het beste presteert in fotoshoots. Daarnaast werd ze tweede in de talentenronde, waar ze haar grote idool Beyoncé imiteerde met dans. Uiteindelijk liet de einduitslag tot afgelopen zondag op zich wachten. Pas tegen middernacht lokale tijd kwam de envelop met de uitslag boven tafel. "Dat moment is altijd ongelooflijk spannend. Je staat dan op het podium met de tien laatst overgebleven dames en dan is het vingerbijten. Of nou ja, vingerbijten... Je moet continu vriendelijk blijven lachen." De spanning bouwt zich verder op als eerst de plekken vijf tot en met twee worden opgenoemd en één voor één worden gekroond. De zes overgebleven vrouwen wachten in stilte af tot de laatste naam wordt voorgelezen. "Mrs Netherlands!", klonk het door de speakers en Lensink was haar emoties even niet de baas. Ze werd gefeliciteerd door de dames om haar heen en kreeg uiteindelijk, naast een gouden sjerp met daarop Mrs Global Universe Winner gedrukt, haar enorme kroon overhandigd. Nog een laatste ronde over de catwalk en toen was het tijd om afscheid te nemen van de verkiezingen. Voorgoed? "Zeg nooit nooit, natuurlijk. Maar feit is dat ik niet helemaal alleen in Singapore was ...", zegt Lensink. "Ik ben namelijk zwanger, van een tweeling! De enige reden om terug te keren naar de catwalk is als deze kleintjes de hobby van me gaan overnemen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant