Journalist laat bezoekers 'achter het nieuws' kijken

Dolf Ruesink. Foto: PR
Dolf Ruesink. Foto: PR (Foto: )

NEEDE - Wat speelt zich af achter de schermen van het nieuws? Daarover vertelt journalist en schrijver Dolf Ruesink op 12 maart in gebouw Diekgraven in Neede. Ruesink is te gast bij de openbare ledenbijeenkomst van de PCOB Neede e.o. Na het huishoudelijke deel, is het woord aan Dolf Ruesink. Ook niet-leden (toekomstige leden) van de PCOB zijn van harte welkom.

Als verslaggever is Ruesink (66) al meer dan veertig jaar actief in binnen- en buitenland. Hij vertelt over bijzondere ontmoetingen met wereldleiders, popsterren, topsporters en leden van het Koninklijk Huis. Na zijn recente pensionering werkt hij nu als zelfstandig verslaggever en schrijver.
In het boek 'Op het uitgelezen moment' doet de ervaren journalist uit de doeken wat zich afspeelt in de wandelgangen. Bij de lezing in Neede kan hij niet alleen putten uit de zestig gebundelde verhalen over Gorbatsjov, Wilders, koning Willem-Alexander, Mark Rutte, Ruud Gullit, medium Jomanda, de boerenrockgroep Normaal en komiek Herman Finkers. Ook de actualiteit komt ruim aan bod in de humorrijke voordracht van de journalist. Ruesink werkte meer dan veertig jaar voor De Twentsche Courant Tubantia, de Geassocieerde Pers Diensten en De Persgroep. Hij geeft zijn publiek een interessant inkijkje in de wereld van het nieuws. Een bijzonder onderdeel is de rubriek 'fouten en vergissingen', met blunders en vreemde berichten uit de pers.
Ruesink neemt de bezoekers mee naar theaters, sportvelden, koningshuizen, oorlogsgebieden (Afghanistan en Bosnie) en beschrijft hoe journalisten in soms moeilijke omstandigheden hun werk verrichten.
In de pauze en na afloop verkoopt en signeert de auteur zijn – inmiddels bijna uitverkochte – boek. Bezoekers van de lezing kunnen de 256 pagina's tellende verhalenbundel voor 10 euro aanschaffen.
De bijeenkomst begint op dinsdag 12 maart om 14.15 uur in gebouw Diekgraven aan de Kostersteeg 4 in Neede (achter de grote kerk), Rond 17.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden